Κατηγορία: ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΦΩΝ ΕΥΑΓΓ. ΤΣΙΛΙΜΠΕΡΔΗ ΣΤΗ ΜΗΛΕΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ

 

Μια μοναδική – πρότυπη βιολογική κτηνοτροφική μονάδα από τους αδελφούς Κων/νο και Ελευθέριο Τσιλιμπέρδη δημιουργήθηκε και λειτουργεί από το 2001, στη Μηλέα Δυτικής Μάνης. Λειτουργεί από τρίτη γενιά κτηνοτρόφους, παππού, πατέρα παιδιά, με πλήρεις κτηριακές και μηχανολογικές εγκαταστάσεις. Σταυλίζεται σε βιολογικό βοϊοτροφείο και διαθέτει όλο τον αναγκαίο μηχανολογικό εξοπλισμό (μύλους, τρακτέρ, σιλό, αυτοκίνητα κ.λπ.), που υποβοηθούν τη λειτουργία της μονάδας. Οι τροφές με τις οποίες εκτρέφονται τα ζώα, που προμηθεύονται από τη βιολογική επιχείρηση BIOGRECO, είναι πιστοποιημένα βιολογικές χωρίς ίχνος μεταλλαγμένων υλικών διατροφής των ζώων. Οι μητέρες των μοσχαριών βόσκουν στο βουνό και τα νεογέννητα, ύστερα από μια χρονική περίοδο 8-10 μηνών, αποκόπτονται και μεταφέρονται στο βιοϊοτροφείο, όπου πλέον εκτρέφονται βιολογικά. Το νερό που χρησιμοποιείται είναι συνεχούς ροής και προέρχεται από ιδιόκτητη πηγή.

Τα προς σφαγή μοσχάρια μεταφέρονται στα σφαγεία Καλαμάτας την προηγούμενη ημέρα της σφαγής και τα σφάγια μεταφέρονται για σίτεμα στα ψυγεία για 5-7 ημέρες, προκειμένου να στεγνώσει το κρέας.Ύστερα από την πιστοποίηση και τυποποίηση με όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες, συσκευάζονται σε πακέτα (κιμάς 500 gr – 1 kg, κρέας ανά kg, μπριζόλες σε συσκευασία Vacuum) και μεταφέρονται με ιδιόκτητο ψυγείο σε καταστήματα και καταναλωτές στην Καλαμάτα και στην Αττική.

Οι προτιμήσεις των καταναλωτών είναι ενθαρρυντικές γιατί η διαφορά τιμής από τα συμβατικά κρέατα είναι μικρή με συνέπεια το καταναλωτικό κοινό να προτιμά αυτού του είδους τα κρέατα.

Η επιχείρηση είναι ανταγωνιστική και σ` αυτές τις δύσκολες εποχές οι αδελφοί Τσιλιμπέρδη με σκληρή δουλειά κατόρθωσαν ναι δημιουργήσουν αυτή αυτή τη μοναδική, στην ευρύτερη περιοχή μας, βιοκτηνοτροφική επιχείρηση.

Αντώνης Ρουμανέας…

Κατασκευές Σιδήρου – Αλουμινίου Δημητρίου Γ. Νταή στα Μπαζιγέικα Πηγής Πλάτσας

Λίγα μέτρα πιο πάνω από την ταβέρνα το «Αρχοντικό της Ζαχαρούλας» λειτουργεί εδώ και μια πενταετία το εργαστήριο σιδηροκατασκευών – αλουμινοκατασκευών του Δημήτρη Νταή. Πρόκειται για οικογενειακή επιχείρηση με δυναμική σχεδίαση και προηγμένη τεχνολογία. Κουφώματα, πόρτες, κάγκελα είναι μερικά από τα είδη που κατασκευάζονται σε ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων. Ιδιαίτερη όμως σπουδαιότητα έχουν για τους κατασκευαστές τα ενεργειακά κουφώματα και οι πέργκολες αλουμινίου, ηλεκτρικές και σταθερές. Για τους λάτρεις της αισθητικής υπάρχει μεγάλη ευελιξία που κάνει πραγματικότητα κάθε επιθυμία του πελάτη.

Η επιχείρηση «Νταή» έχοντας καταφέρει να αποσπάσει ένα σημαντικό μερίδιο αγοράς σε συνδυασμό με τη σοβαρότητα και τον επαγγελματισμό που τη διακρίνει είναι λογικό να θεωρείται «περιζήτητη νύφη» στον έντονο ανταγωνισμό που κυριαρχεί στην περιοχή, με τιμές προσιτές για κάθε βαλάντιο. Εκείνο που μας ενδιαφέρει περισσότερο μας είπε ο Δημήτρης είναι «να κάνουμε σωστά όσα μας υποδεικνύει ο πελάτης και σχεδιάζουμε εμείς για να γίνουν κάποια καλύτερα. Το ενδιαφέρον μας επικεντρώνεται να γίνουμε όχι μόνο μεγάλη επιχείρηση αλλά η καλύτερη, μια επιχείρηση πρότυπο, αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής των πελατών μας, εφαρμόζοντας τη συμβουλή του πατέρα μου: «Μην κυνηγάς το χρήμα, κάνε αυτό που σου αρέσει και αρέσει και στην πελατεία σου, κάν’ το όσο καλύτερα μπορείς και τότε θα σε κυνηγήσει αυτό».

Αντώνης Ρουμανέας…

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΕΙΔΗ – SERVICE  ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗ ΣΤΟΥΠΑ

Επί του επαρχιακού δρόμου Καλαμάτας – Καρδαμύλης – Αρεόπολης στο ύψος της Στούπας βρίσκεται το νέο κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών του Γεωργίου Ανδρέου, ηλεκτρονικού, εξειδικευμένου τεχνικού ηλεκτρονικών ειδών, υπολογιστών και δικτύων. Έλκει την καταγωγή του από το Εξωχώρι της δυτικής Μάνης, με εμπειρία 25 και πλέον χρόνων στο αντικείμενο. Διαθέτει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και η έλλειψη παρόμοιου καταστήματος στην περιοχή, καθώς και η εντοπιότητα, τον ώθησαν να εγκατασταθεί και να μείνει στον τόπο του. Ο κύκλος των εργασιών του αφορά εγκαταστάσεις κλειστών κυκλωμάτων, DVR – CAMERES, εγκαταστάσεις συναγερμών, δικτύων internet, επισκευή PC – Laptop – TV, service, τοποθέτηση κεραιών, επίγειων UHF – Satelite, OTE TV και Nova. Πρόκειται για ευσυνείδητο επαγγελματία που σέβεται τον πελάτη και παρέχει εξυπηρέτηση και ενημέρωση με φιλική και ανθρώπινη συμπεριφορά. Ο Γιώργος Ανδρέου οπλισμένος με πάθος, δύναμη και θέληση, αφουγκραζόμενος τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας προσπαθεί να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του. Για τη φερεγγυότητά του οι πελάτες του τον εμπιστεύονται για την εξυπηρέτηση που τους παρέχει, καλύπτοντας τις ανάγκες τους, αποφεύγοντας άσκοπες περιπλανήσεις και αναζητήσεις. Οι υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που προσφέρονται κατευθύνουν την μελλοντική επιτυχή πορεία του καταστήματος. Αντώνης Ρουμανέας…

ΙΑΤΡΙΚΟ – ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΦΑΛΗΡΕΑ ΣΤΗ ΣΤΟΥΠΑ

Το Διαγνωστικό Κέντρο – Μικροβιολογικό εργαστήριο ΠΦ Φαληρέας στεγάζεται σ’ ένα από τα πλέον υπερσύγχρονα κτήρια στον επαρχιακό δρόμο Καρδαμύλης – Αρεόπολης στη Στούπα.
Η εμπειρία σαράντα και πλέον χρόνων στην μικροβιολογία παρέχει αμέριστη γνώση στην ορθή αξιολόγηση των αποτελεσμάτων.
Η εμπειρία πλαισιώνεται από άριστα καταρτισμένο επιστημονικό προσωπικό.
Μεταξύ άλλων, το προσωπικό πλαισιώνουν δύο (2) ιατροί μικροβιολόγοι – βιοπαθολόγοι, πλήρως εξειδικευμένοι στον τομέα ευθύνης τους. Υπεύθυνος του εργαστηρίου ο βιοπαθολόγος Αθανάσιος Γεωργακόπουλος με ειδικότητα στα μικροβιολογικά.
Το προσωπικό φροντίζει για την διαχείριση των εξετάσεων και την ορθή και έμπειρη αξιολόγηση των αποτελεσμάτων.
Τα ιατρικά μηχανήματα που διαθέτει το Κέντρο αποτελούν την αιχμή της ιατρικής τεχνολογίας στον τομέα της ιατρικής μικροβιολογίας. Τα μηχανήματα μεταξύ άλλων είναι ο βιοχημικός αναλυτής DIMENSION RXL (Siemens), ο ορμονολογικός αναλυτής Cobas E411 ( Hitachi Roche), ο αιματολογικός αναλυτής Coueter HMX (Beckman), ο ανοσολογικός αναλυτής Mini Vidas (Biomerieux).
Το εργαστήριο είναι πιστοποιημένο κατά ISO 9001 ενώ συνεργάζεται με τα μεγαλύτερα ιατρικά κέντρα της Αθήνας και του εξωτερικού.
Η εμπειρία, το εξαίρετο επιστημονικό προσωπικό και τα σύγχρονα ιατρικά μηχανήματα αποτελούν εγγύηση ότι τα αποτελέσματα που λαμβάνονται είναι εφάμιλλα ή καλύτερα των πλέον σύγχρονων ιατρικών ιδρυμάτων που υπάρχουν αυτή τη στιγμή.
Το κέντρο λειτουργεί 07:00-15:00 και οι απαντήσεις δίδονται αυθημερόν.…

Μια νέα στήλη στην ιστοσελίδα μας

Στο χώρο αυτό θα βλέπετε κάθε μήνα άρθρα που αφορούν στην επιχειρηματική δραστηριότητα στη Μάνη.…

Top