ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΦΩΝ ΕΥΑΓΓ. ΤΣΙΛΙΜΠΕΡΔΗ ΣΤΗ ΜΗΛΕΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ

 

Μια μοναδική – πρότυπη βιολογική κτηνοτροφική μονάδα από τους αδελφούς Κων/νο και Ελευθέριο Τσιλιμπέρδη δημιουργήθηκε και λειτουργεί από το 2001, στη Μηλέα Δυτικής Μάνης. Λειτουργεί από τρίτη γενιά κτηνοτρόφους, παππού, πατέρα παιδιά, με πλήρεις κτηριακές και μηχανολογικές εγκαταστάσεις. Σταυλίζεται σε βιολογικό βοϊοτροφείο και διαθέτει όλο τον αναγκαίο μηχανολογικό εξοπλισμό (μύλους, τρακτέρ, σιλό, αυτοκίνητα κ.λπ.), που υποβοηθούν τη λειτουργία της μονάδας. Οι τροφές με τις οποίες εκτρέφονται τα ζώα, που προμηθεύονται από τη βιολογική επιχείρηση BIOGRECO, είναι πιστοποιημένα βιολογικές χωρίς ίχνος μεταλλαγμένων υλικών διατροφής των ζώων. Οι μητέρες των μοσχαριών βόσκουν στο βουνό και τα νεογέννητα, ύστερα από μια χρονική περίοδο 8-10 μηνών, αποκόπτονται και μεταφέρονται στο βιοϊοτροφείο, όπου πλέον εκτρέφονται βιολογικά. Το νερό που χρησιμοποιείται είναι συνεχούς ροής και προέρχεται από ιδιόκτητη πηγή.

Τα προς σφαγή μοσχάρια μεταφέρονται στα σφαγεία Καλαμάτας την προηγούμενη ημέρα της σφαγής και τα σφάγια μεταφέρονται για σίτεμα στα ψυγεία για 5-7 ημέρες, προκειμένου να στεγνώσει το κρέας.Ύστερα από την πιστοποίηση και τυποποίηση με όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες, συσκευάζονται σε πακέτα (κιμάς 500 gr – 1 kg, κρέας ανά kg, μπριζόλες σε συσκευασία Vacuum) και μεταφέρονται με ιδιόκτητο ψυγείο σε καταστήματα και καταναλωτές στην Καλαμάτα και στην Αττική.

Οι προτιμήσεις των καταναλωτών είναι ενθαρρυντικές γιατί η διαφορά τιμής από τα συμβατικά κρέατα είναι μικρή με συνέπεια το καταναλωτικό κοινό να προτιμά αυτού του είδους τα κρέατα.

Η επιχείρηση είναι ανταγωνιστική και σ` αυτές τις δύσκολες εποχές οι αδελφοί Τσιλιμπέρδη με σκληρή δουλειά κατόρθωσαν ναι δημιουργήσουν αυτή αυτή τη μοναδική, στην ευρύτερη περιοχή μας, βιοκτηνοτροφική επιχείρηση.

Αντώνης Ρουμανέας