Μεταμεσονύχτια μεγάλη φωτιά στο Νεοχώρι Δυτικής Μάνης .

Φωτιά εκδηλώθηκε στις 02.00 τη νύχτα της 28 Απριλίου στη θέση «Αγριόπλαγο» της Τοπικής Κοινότητας Νεοχωρίου Δυτικής Μάνης. Η φωτιά ξεκίνησε από ένα εγκαταλελειμμένο χωράφι με ελιές και πήρε διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν όλη τη νύχτα στην περιοχή. Αμέσως στο σημείο που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά έσπευσαν πυροσβεστικές δυνάμεις με πρώτους τους εθελοντές της ομάδας ΓΑΙΑ, που έχουν τη βάση τους στην περιοχή, και έσπευσαν με 2 πυροσβεστικά οχήματα. Επίσης μετέβησαν στο σημείο 5 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας και ένα από Αρεόπολη, καθώς και μία υδροφόρα του Δήμου Δυτικής Μάνης.

Συνολικά, στην κατάσβεση της πυρκαγιάς συμμετείχαν 30 πυροσβεστικοί υπάλληλοι και εθελοντές πυροσβέστες.   Η φωτιά τελικά με τη συνδρομή όλων των πυροσβεστικών δυνάμεων και παρά τις αντίξοες συνθήκες, μιας και οι άνεμοι όλη τη νύχτα έπνεαν 7 με 8 μποφόρ, σβήστηκε τα ξημερώματα, καίγοντας συνολικά 12 στρέμματα με ελιές. Επειδή κοντά στην περιοχή της φωτιάς υπήρχαν σπίτια, προληπτικά εκκενώθηκαν 2, και απομακρύνθηκαν οι ένοικοί τους, ώστε να μην κινδυνεύσει κανείς.

Τα αίτια της μεταμεσονύχτιας πυρκαγιάς διερευνώνται από το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής Καλαμάτας, ωστόσο  τόσο η ώρα που ξέσπασε η φωτιά, το σημείο, και το γεγονός ότι στη Μάνη έπνεαν  πολύ ισχυροί άνεμοι, δημιουργούν προβληματισμό.