ΑΡΤΟΣ – ΓΛΥΚΟ – ΚΑΦΕΣ «Αλέτρι» Μαρίας Ιωάν. Τούμπανου στη Βέργα

Επί του επαρχιακού δρόμου Καλαμάτας – Αρεόπολης, στο ύψος της Βέργας, βρίσκεται το κατάστημα της Μαρίας Τούμπανου. Ξεκίνησε τη λειτουργία του πριν ένα εξάμηνο, αρχές του 2018, με ευοίωνες προοπτικές.

Μπορεί το κατάστημα της Βέργας να λειτούργησε πρόσφατα, όμως η επιχείρηση έχει μεγάλη ιστορία. Πρωτεργάτης στη μεγάλη διαδρομή της από το 1954 ήταν ο πατέρας της οικογένειας, Γιάννης Τούμπανος, που δημιούργησε δύο καταστήματα, ένα στη Μεσσήνη και ένα στην Καλαμάτα. 64 χρόνια σκληρής δουλειάς, έφεραν όμως πολύ καλά αποτελέσματα. Το κατάστημα, σ’ ένα ειδυλλιακό περιβάλλον με ωραία λουλούδια και δένδρα, αποτελεί δείγμα λεπτού γούστου και ευαισθησίας των ιδιοκτητών και καθιστά την παραμονή των επισκεπτών ευχάριστη.

Ρωτήσαμε την ιδιοκτήτρια γιατί η ονομασία «ΑΛΕΤΡΙ» και μας εξήγησε ότι τα προϊόντα που προσφέρονται, προέρχονται όλα από τη γη και η γη χωρίς αλέτρι δεν προσφέρει τίποτα. Στο κατάστημα διατίθενται: Είδη αρτοποιείου, ζαχαροπλαστικής, γαλακτοκομίας, όλα χειροποίητα, αλλά και καφές και αναψυκτικά σε μεγάλες ποικιλίες, όλα αυτά τα προϊόντα φυσικά, ποιοτικά, κορυφαία. Τις πρωινές ώρες σερβίρεται πλήρες «πρωινό», ενώ όλες τις ώρες της ημέρας λειτουργεί μπαρ, προσφέροντας καφέ ή ποτό.

Η εξυπηρέτησε είναι οικογενειακή, η ατμόσφαιρα φιλική και ο άνετος χώρος στάθμευσης καθιστούν την παραμονή των επισκεπτών ευχάριστη.