ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΦΕΡΑΚΟΣ

Αείμνηστε Πρόεδρε του Συλλόγου των ΔημοΤευθρωνιτών «ΤΕΥΘΡΩΝΗ» τιμημένε αξιωματικέ της ΕΛΑΣ και Δικηγόρε Λεωνίδα Τζεφεράκο

Πέρασαν σαράντα μέρες από τη θανή σου.

Η Θλίψη μας και το πένθος μας βαρύ.

Ο αναπάντεχος χαμός σου, η εκδημία σου προς τον Κύριο και ζωοδότη των ψυχών ημών, μας ξάφνιασε πραγματικά, αλλά άλλες αι βουλές των ανθρώπων άλλες αι βουλές του Μεγαλοδύναμου Θεού μας.

Λυπούμαστε πολύ για την εκδημία σου γιατί μας λείπει η καλοσύνη σου, η καλοπροαίρετη διάθεση σου, η συμβουλευτική σου παρουσία, ο ανεκτίμητος και ο απροσμέτρητος πατριωτισμός  σου.

Ήσουν ξεχωριστός Μανιάτης με ευγένεια και φιλόφρονα αισθήματα, ήσουν ξεχωριστός άνθρωπος με αξίες ζωής και πνευματική καλλιέργεια, διακρινόσουν για την ευπρέπεια και τη μεγαλοσύνη σου.

Ήσουν όπως οι πλείστοι των συμπατριωτών μας αγωνιστής της ζωής, οι δυσκολίες και τα προβλήματα δεν σε έκαμπταν, κατόρθωσες όπως και άλλοι Μανιάτες  με αγώνα και στερήσεις να ανέβεις ψηλά σε αξιώματα, στο βαθμό του Υποστρατήγου και πνευματικά με το πτυχίο της Νομικής Σχολής, τη γνώση της Αγγλικής σε τέλειο βαθμό ώστε πολλές φορές να βρεθείς στο Εξωτερικό για υπηρεσιακούς λόγους ή σε Συνέδρια αυτό ήταν τιμή για σένα και για τη Μάνη μας.!!

Εκλέχτηκες ως Σύμβουλος στην Υπερνομαρχία Αθηνών-Πειραιώς δείγμα της εμπιστοσύνης και της εκτίμησης που σου είχε ο κόσμος.

Διήγες με απλότητα και καθαρότητα σκέψης τη ζωή σου και οφείλω να εκφράσω για το χαμό σου την προσωπική μεγάλη μου θλίψη, γιατί όντας έγώ μάχιμος δικηγόρος  με συμβούλευες και με αγαπούσες.

Ο πατέρας μου Γιάννης Λεκκάκος, καθηγητής –Σχολικός Σύμβουλος, που δεν είχε αδέλφια σε αποκαλούσε αδελφό.

Στην εκλεκτή και ευγενέστατη σύζυγο σου Κυρία Βούλα που εκφραζόταν πάντα με γλυκύτητα,  ευγένεια, χαμόγελο και ευπροσηγορία θέλω να εκφράσω το σεβασμό και την αγάπη μου, διότι και οι δύο σας ήσασταν μια άλλη ποιότητα ανθρώπων με πίστη προς το Θεό και αγάπη καθάρια για πάντα άνθρωπο.

Η μνήμη σου θα είναι ένα φωτεινό σημάδι στη ζωή μας

Πουλίκος  Ιωάννη Λεκκάκου