Με μανιάτικη συμμετοχή η εκδήλωση στην Πάργα στο μνημείο Κυριακούλη Μαυρομιχάλη

 

Αντιπροσωπεία του Δήμου Ανατολικής Μάνης, με επικεφαλής τη δημοτική σύμβουλο κα Ελένη Δρακουλάκου, συμμετείχε και φέτος στις εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Δήμος Πάργας προς τιμήν του οπλαρχηγού Κυριακούλη – Πιέρρου Μαυρομιχάλη, αποδίδοντας τον ελάχιστο φόρο τιμής στον Ήρωα Μανιάτη Πολεμιστή.

Ο Κυριακούλης Μαυρομιχάλης προσέφερε τα μέγιστα στον απελευθερωτικό αγώνα ενάντια στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, συμμετέχοντας στις επαναστατικές εκστρατείες σε Αττική, Εύβοια και Ήπειρο. Σκοτώθηκε στις 4 Ιουλίου του 1822 στη Σπλάντζα Φαναρίου, παραλία κοντά στην Πάργα και το Σούλι, στην προσπάθειά του να βοηθήσει τους αποκλεισμένους Σουλιώτες ως επικεφαλής δικού του στρατιωτικού σώματος 500 Μανιατών αντιμετωπίζοντας 3.000 Τουρκαλβανούς.

Ο Δήμος Πάργας στο λόφο της Αγίας Ελένης, στη Σπλάντζα, εκεί όπου ο Ήρωας Μανιάτης έδωσε τη ζωή του για τον απελευθερωτικό αγώνα, ανήγειρε Μνημείο Θυσίας προς τιμήν του. Με αισθήματα βαθειάς συγκίνησης τελέστηκε για πρώτη φορά στο Μνημείο επιμνημόσυνη δέηση το Σάββατο 6 Οκτωβρίου.