ΕΜΠΟΡΊΑ ΑΡΤΟΣΚΕΥΑΣΜΆΤΩΝ ΝΙΚΟΛΆΟΥ ΠΑΝ. ΦΑΪΠΈΑ στο Νεοχώριο Δυτικής Μάνης

Ο φούρνος του Νίκου Φαϊπέα αποτελεί τη συνέχεια του φούρνου – ζαχαροπλαστείου του αλησμόνητου Παύλου Πτερνέα.

Ο ίδιος με 15ετή και πλέον εμπειρία στην παρασκευή αρτοσκευασμάτων αναβίωσε το παραδοσιακό ψωμί, τα μανιάτικα λαλάγγια, κουλουράκια, παξιμάδια λαδιού που δίνουν μια γευστική και διατροφική οπτική καθώς ζυμώνονται με τις πιο αγνές πρώτες ύλες και με το εκλεκτής ποιότητας μανιάτικο ελαιόλαδο με μεστή και πλούσια γεύση σταριού που τα κάνει να ξεχωρίζουν.

Επίσης διατίθενται τυρόπιτες, σπανακόπιτες, μπουγάτσες, τηγανόψωμα, ζαμπονόπιτες και εξαιρετικά χωριάτικα παξιμάδια. Παξιμάδια που μαρτυρούν την απέριττη νοστιμιά τους με τα μετρημένα υλικά παρασκευής τους, παρηγορούν την πείνα και συντροφεύουν κάθε γεύμα της ημέρας. Παντρεύονται με τον κήπο και τις φρεσκοκομμένες ντομάτες βάζοντας επάνω τους κάμποσο τυρί, μυζήθρα ή γραβιέρα, βγαλμένα και αυτά από την αγκαλιά του βοσκού, αφού έχουν ωριμάσει και έχουν διατεθεί στο εμπόριο.

Όλα τα προϊόντα, που έχουν σημαντική αποδοχή από τους καταναλωτές και τα βρίσκομε και στις προσθήκες super markets, βασίζονται σε παραδοσιακές μανιάτικες συνταγές προσαρμοσμένες στις ανάγκες της σύγχρονης διατροφής.

Γενικά η επιχείρηση Φαϊπέα συνοψίζει το τρίπτυχο ΠΟΙΟΤΗΤΑ – ΠΑΡΑΔΟΣΗ – ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ.

Αντώνης Ρουμανέας