ΑΠΟ ΜΗΝΑ ΣΕ ΜΗΝΑ – Φεβρουάριος 2021

Υπεγράφη η σύμβαση για το έργο βελτίωσης της οδού που συνδέει την Κάτω με την Άνω Βέργα

Στα τέλη Δεκεμβρίου ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, παρουσία του Προέδρου της Κοινότητας Βέργας Γιώργου Κουρεντζή, και ο οριστικός μειοδότης της σχετικής δημοπρασίας Ευστάθιος Τζικάκης, υπέγραψαν τη σύμβαση για την κατασκευή του έργου «Βελτίωση τοπικής οδού Άνω – Κάτω Βέργας, τμήμα έργου διάνοιξης οδού στη Δημοτική Κοινότητα Βέργας (άνω τμήμα)», με προϋπολογισμό μελέτης 800.000€. Μετά την έκπτωση 48,39% που πρόσφερε ο τελευταίος μειοδότης το έργο θα εκτελεστεί με 412. 880 €! Η πίστωση προέρχεται από το Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη 2014 – 2020», με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης και από Εθνική Δαπάνη (υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων), χωρίς συμμετοχή του δήμου Καλαμάτας στη δαπάνη του έργου.

Πρόκειται για το τελευταίο τμήμα για την ολοκλήρωση του όλου έργου, στη συνέχεια από μια σειρά που έχουν υλοποιηθεί, με σκοπό την εύκολη και γρήγορη οδική συγκοινωνία της Κάτω Βέργας με τον παλιό οικισμό της Άνω Βέργας, με προφανή οφέλη για την ανάπτυξη του παλιού οικισμού, καθώς η πρόσβαση σε αυτόν θα γίνεται σε λίγα λεπτά και όχι μέσω Σωτηριανίκων, όπως μέχρι τώρα.

Μεταβολές στη συμμετοχή Μανιατών κατά τον πρόσφατο κυβερνητικό μετασχηματισμό.

Κατά τον κυβερνητικό μετασχηματισμό της 11ης Ιανουαρίου τροποποιήθηκε η συμμετοχή Μανιατών, με την αποχώρηση του Παναγιώτη Θεοδωρικάκου από τη θέση του υπουργού Εσωτερικών και του Κουμουτσάκου από τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής και με τη συμμετοχή στη θέση του υφυπουργού Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής -αρμόδιου για θέματα κλάδου πλοίων- του  βουλευτή στην Α΄ Εκλογική Περιφέρεια Πειραιά Κώστα Κατσαφάδου. Ακολουθεί σύντομο βιογραφικό του συμπατριώτη μας νέου υφυπουργού:

Γεννήθηκε στις 29 Μαϊου του 1979 στον Πειραιά. Ο πατέρας του είναι απόστρατος αστυνομικός με καταγωγή από τον Λάκκο της Κοινότητας Μίνας της Μέσα Μάνης (δήμου Ανατολικής Μάνης) και η μητέρα του έχει καταγωγή από την Κάρπαθο. Είναι παντρεμένος με την Νόρα θυγατέρα Βασιλείου Μιχαλολιάκου και έχουν μια κόρη την Καλλιόπη-Άννα.

Αποφοίτησε ως Οικονομολόγος από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών MBA-Tourism Management.

Το 2002, σε ηλικία 23 ετών, εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος στο δήμο Κερατσινίου.

Από το 2004, και για μια δεκαετία οι συνάδελφοι του οικονομολόγοι τον εξέλεγαν ανελλιπώς εκπρόσωπο τους στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος.

Το 2006 εκλέχτηκε νομαρχιακός σύμβουλος Αθηνών – Πειραιώς, στην τότε υπερνομαρχία Αττικής

Εκλέχτηκε βουλευτής Α’ Πειραιώς & Νήσων στις βουλευτικές εκλογές του 2012. Στις Βουλευτικές Εκλογές του Ιανουαρίου & του Σεπτεμβρίου 2015 εκλέχτηκε 1ος Βουλευτής Ά Πειραιώς & Νήσων.

Στις εκλογές του Ιουλίου 2019, επανεξελέγη 1ος Βουλευτής στην Ά Πειραιώς & Νήσων.