ΤΕΧΝΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ – ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ Ε.Μ.Π. Στην Καρδαμύλη

Το 2017 μια νέα επαγγελματίας μηχανικός εγκαταστάθηκε στην Καρδαμύλη, έλκει την καταγωγή της από το Προάστιο. Αν και είχε πολλές επιλογές για την εγκατάστασή της και την επαγγελματική της δραστηριοποίηση προτίμησε τον τόπο που γεννήθηκε και μεγάλωσε, τη Δυτική Μάνη. Απόφοιτη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου με μεταπτυχιακό και με παρακολούθηση σωρείας σεμιναρίων σε θέματα της ειδικότητάς της, προσφέρει τις υπηρεσίες της όπου της ζητηθούν.

Διακόσμηση και Αρχιτεκτονική, Κατασκευές, επιβλέψεις και αναπαλαιώσεις κτηρίων, βιοκλιματικές μελέτες, φωτοβολταϊκά συστήματα, ακουστική πρόβλεψη χώρων, νομιμοποιήσεις και ενεργειακές αναβαθμίσεις, τοπογραφικά διαγράμματα, είναι υποθέσεις που αναλαμβάνει υπεύθυνα και οικονομικά.

Αποτελεί την 9η γενιά κτιστών αφού προέρχεται από οικογένεια πετράδων. Η διαφορά είναι ότι η ίδια δίνει τα σχέδια και τα εκτελούν μέλη της οικογενείας.

Χωροταξία και Πολεοδομία καθώς και η ήπια τουριστική ανάπτυξη των ημιορεινών οικισμών είναι τα ενδιαφέροντά της. Αν και έχουν εκπονηθεί σχέδια χωρικής οικιστικής ανάπτυξης (ΣΧΟΑΠ) δεν έχουν εφαρμοστεί και αυτό αποτελεί μέγα μειονέκτημα για την περιοχή μας, γιατί όσο περνάει ο καιρός τόσο περισσότερα εμπόδια συναντώνται στην εφαρμογή τους.

Η ανυπαρξία πεζοδρομίων στην Καρδαμύλη αποτελεί μειονέκτημα όπως και η έλλειψη σημαντικής πρόσβασης στην παράκτια διαδρομή.

Η ίδια είναι διαθέσιμη προκειμένου να παράσχει τόσο τις γνώσεις της όσο και την εμπειρία της για να γίνει όσο περισσότερο γίνεται πιο άνετη η ζωή των κατοίκων και η ιστορία να διατηρήσει το παραδοσιακό της χρώμα.

Αντώνης Ρουμανέας