Αρχείο κατηγορίας ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ «ΛΕΥΚΤΡΟΝ»

Αδελφών Γιάννη και Γιώργου Θεοδωρακέα                                                                          Στη Στούπα Δυτικής Μάνης

Στο γραφικό χωριουδάκι «Στούπα» της Δυτικής Μάνης στην δεκαετία του 1960, τίποτα δεν προμήνυε τι επρόκειτο να συμβεί στον τομέα του τουρισμού στα επόμενα είκοσι χρόνια. Στο δεύτερο μισό της δεκαετίας του 1960 με το κίνημα των Χίπις κάνουν την εμφάνισή τους οι πρώτοι «τουρίστες», οι οποίοι έμεναν σε σκηνές ή σε «Φρατζάτες» ( πρόχειρες κατασκευές με κλαδιά και ξύλα). Στις αρχές του 1970 έρχονται οι πρώτοι Αθηναίοι για να «παραθερίσουν», οι οποίοι νοικιάζουν δωμάτια στα σπίτια των ντόπιων κατοίκων. Τότε αρχίζει να εμφανίζεται επιτακτικά η ανάγκη για τουριστικά καταλύματα στην περιοχή. Το γεγονός αυτό ώθησε τα αδέλφια Γιάννη & Γιώργο Θεοδωρακέα, να κατασκευάσουν ένα τουριστικό κατάλυμα. Έτσι λοιπόν το 1976,στο χώρο που παλιότερα οι κάτοικοι «αλώνιζαν» τα στάχυα, θεμελιώθηκε το κατάλυμα που σήμερα ονομάζεται «Ξενοδοχείο Λεύκτρον». Τα πρώτα χρόνια λειτούργησε σαν «Πανσιόν». Το κτίριο επεκτάθηκε και ανακαινίστηκε αρκετές φορές μέχρι να πάρει την σημερινή του μορφή. Είναι μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση που στήθηκε με πολύ κόπο και προσωπική εργασία από όλα τα μέλη των οικογενειών του Γιώργου και του Γιάννη. Η προσωπική παρουσία των μελών της οικογένειας και η καθημερινή επαφή  με τους πελάτες μας καθώς και το άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό, μετά από σαράντα χρόνια λειτουργίας, μας έχουν καθιερώσει στον τουριστικό χάρτη της περιοχής  με μια επαναλαμβανόμενη πελατεία 60% και άνω.

Το ξενοδοχείο «ΛΕΥΚΤΡΟΝ» απέχει 45 χιλιόμετρα από την Καλαμάτα, 55 χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο της Καλαμάτας και μόλις 100 μέτρα από την γραφική παραλία της Στούπας. Προσφέρει 32 δωμάτια με πλήρως ανακαινισμένα WC-ντους, 12 από τα οποία ανακαινίστηκαν πλήρως το 2019.  Όλα τα δωμάτια είναι κλιματιζόμενα με ιδιωτικό WC-ντους, τηλέφωνο, ψυγείο και τηλεόραση με θέα προς την θάλασσα, τον Ταΰγετο, την πισίνα, τον κήπο και το χωριό γενικότερα. Το ξενοδοχείο διαθέτει ιδιωτικό χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων και πρωινό μπουφέ με  Μανιάτικα προϊόντα. Η οικογενειακή ατμόσφαιρα, η καθαριότητα, η ευγένεια, η εξυπηρέτηση, το πλούσιο και ποιοτικό πρωινό μας, εγγυώνται  αξέχαστες και χαλαρωτικές  διακοπές.

Μαρία Θεοδωρακέα

                                                               

ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ

Στην Καρδαμύλη

Επί του Επαρχιακού δρόμου Καλαμάτας – Αρεόπολης στο κέντρο της Καρδαμύλης βρίσκεται το φαρμακείο της Κωνσταντίνας Θεοδωροπούλου. Σπούδασε Φαρμακολογία στο Πανεπιστήμιο Μεσσήνας της Σικελίας και αφού τελείωσε και τις μεταπτυχιακές της σπουδές αποφάσισε να δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά στην Καρδαμύλη. Είναι εγκατεστημένη στην περιοχή πέραν της 20ετίας και γνωρίζει «πρόσωπα και πράγματα» σ` αυτή. ¨όλα αυτά τα χρόνια συνεχίζει δυναμικά την επιχειρηματική της δραστηριότητα επεκτείνοντας το εύρος των παρεχόμενων υπηρεσιών ώστε να καλύπτονται όλες οι ανάγκες των πελατών της, παρέχοντας πέραν της φαρμακευτικής αγωγής και χρήσιμες πληροφορίες για εμφανιζόμενα νοσήματα που δεν που δεν απαιτούν ιδιαίτερη εξειδίκευση. Η μέτρηση της αρτηριακής πίεσης, ιδιαίτερα σε ομάδες υπερηλίκων, είναι στις προτεραιότητές της. Σημαντικό ρόλο ασκεί στην υποβοήθηση του έργου της το καταρτισμένο προσωπικό του φαρμακείου. Προσφέρει διαχρονική συνέπεια και σχέσεις εμπιστοσύνης όχι μόνο φαρμακευτικής αγωγής αλλά και προσωπικής υγιεινής, περιποίησης του σώματος με κρέμες και καλλυντικά που αναζωογονούν την επιδερμίδα και δημιουργούν ευδιαθεσία στο υγιές σώμα.

Αντώνης Ρουμανέας

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΖΑΧΑΡΟΓΙΑΝΝΗ

… στον Κάμπο Αβίας

Το κατάστημα βρίσκεται στο κέντρο του κάμπου, επί του επαρχιακού δρόμου Καλαμάτας – Καρδαμύλης. Ξεκίνησε τη λειτουργία του πριν από λίγους μήνες και έχει αποκτήσει μια επιτυχημένη επαγγελματική πορεία τροφοδοτώντας την ευρύτερη περιοχή αλλά και διερχόμενους με φρέσκα και εκλεκτά κρεατικά. Οι εγκαταστάσεις του, που είναι σύγχρονες και σε ένα νοικοκυρεμένο χώρο, εγγυώνται την καλή συντήρηση και υγιεινή προφύλαξη των υλικών.

Τα κρέατα που διαθέτει το κατάστημα προέρχονται κυρίως από ντόπια ζώα ελεύθερης βοσκής, ενώ ένα μέρος τους προμηθεύεται από κτηνοτρόφους του ευρύτερου μανιάτικου και μεσσηνιακού χώρου Διαθέτει επίσης σύγκλινα και λουκάνικα παρασκευασμένα σύμφωνα με παραδοσιακές μανιάτικες συνταγές που γίνονται ανάρπαστα από τους πελάτες του.

Ο Δημήτρης είναι γνώστης του επαγγέλματος αφού έχει προϋπηρεσία σε επιχειρήσεις αντίστοιχου αντικειμένου, αλλά και με νέες γνώσεις που απέκτησε σε επιμορφωτικά σεμινάρια που συμμετείχε, οργανωμένα από το Σύλλογο Επαγγελματιών και το Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο του Νομού.

Χωρίς επιφύλαξη, τα κρέατα και τα παρασκευάσματά τους είναι άριστης ποιότητας και γι` αυτό περιζήτητα και πέραν των τοπικών ορίων.

Αντώνης Ρουμανέας

ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΩΝ ΚΛΠ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΠΟΝΗΡΕΑ

 Στη Στούπα Δυτικής Μάνης

Πριν από δύο χρόνια ξεκίνησε να λειτουργεί το πλυντήριο αυτοκινήτων, μια επαγγελματική δραστηριότητα που έλειπε από την περιοχή. Το πλυντήριο βρίσκεται επί της Επαρχιακής Οδού Καλαμάτας – Αρεόπολης στη δεξιά πλευρά του ρεύματος προς Καλαμάτα λίγο μετά τη έξοδο Καλόγριας και σε μικρή παράκαμψή της, πάνω ακριβώς από τη μάντρα οικοδομικών υλικών του Πέτρου Κατσαρέα. Ο Δημήτρης κατάγεται από το Προάστιο και η αγάπη του για τον τόπο καταγωγής του τον οδήγησε στην επιλογή αυτού του επαγγέλματος δεδομένου ότι έχει προϋπηρεσία δέκα και πλέον χρόνια σ` αυτό. Παράλληλα έχει και σημαντικές γνώσεις μηχανικού αυτοκινήτων λόγω εμπειρίας χωρίς να το έχει ασκήσει επαγγελματικά.

Οι υπηρεσίες που προσφέρει αφορούν πλύσιμο και καθαρισμό επιβατηγών και φορτηγών αυτοκινήτων, μοτοσυκλετών και σκαφών.

Η επιχείρηση είναι οικογενειακή και την ασκεί ο ίδιος με υποβοήθηση της συζύγου του.

Μπορεί ο χρόνος άσκησης αυτής της δραστηριότητάς του να είναι μικρός, όμως η επαγγελματική του ευσυνειδησία έχει εκτιμηθεί από την πελατεία του γεγονός που αντανακλά και στα οικονομικά της επιχείρησής του.

Αντώνης Ρουμανέας

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ¨ Νίκου Καπιτσίνου…στη Στούπα Δυτικής Μάνης

Επί του κεντρικού δρόμου που οδηγεί από τον Επαρχιακό δρόμο στο εσωτερικό του οικισμού της Στούπας βρίσκεται το Φροντιστήριο του Νίκου Καπιτσίνου που κατάγεται από τη Λαγκάδα της Δυτικής Μάνης. Ο Νίκος Καπιτσίνος είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και δραστηριοποιείται στη φροντιστηριακή διδασκαλία εδώ και 26 χρόνια. Η εγκατάστασή του στην ιδιαίτερη πατρίδα του τη Μάνη, ήταν όνειρο ζωής Γι` αυτό αποφάσισε να το κάνει όχι ως συνταξιούχος αλλά ως παραγωγικό άτομο και το πραγματοποίησε πριν από 2 χρόνια, δημιουργώντας το Φροντιστήριο ¨Δημόκριτος¨ που το λειτουργεί παράλληλα με το φροντιστήριο που έχει στο Αιγάλεω της Δυτικής Αττικής.

Συνεργάζεται με δέκα εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων (φιλόλογους, μαθηματικούς, φυσικούς, χημικούς κλπ.). Απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου που υστερούν ή έχουν ελλείψεις γνώσεων που δεν μπορούν να καλυφθούν από τη Δημόσια Εκπαίδευση, μέσω συμπληρωματικής διδασκαλίας. Παράλληλα λειτουργούν τμήματα που προετοιμάζουν μαθητές για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις, με ενδιάμεσα διαγωνίσματα και τεστ σε όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους.

Λειτουργεί σε καθεστώς ανταγωνιστικό σύμφωνα με τους νόμους της αγοράς. Η προσφορά του φροντιστηρίου ¨Δημόκριτος¨ στο Αιγάλεω είναι σημαντική και αυτό αποδεικνύεται  από τις μεγάλες επιτυχίες που έχουν οι μαθητές του στις Πανελλήνιες Εξετάσεις. Όλοι οι καθηγητές του Φροντιστηρίου αντιμετωπίζουν τους μαθητές φιλικότατα, όπως ορίζουν οι παιδαγωγικοί κανόνες. Αξιολογούνται σύμφωνα με τις ικανότητές τους, προσπαθώντας να καλυφθούν τα γνωστικά κενά στους αδύνατους μαθητές με συνεχείς επαναλήψεις ώστε να αφομοιώνουν τη διδασκόμενη ύλη στο σχολείο. Πολλοί μαθητές που πέρασαν από το φροντιστήριό μας, λέει ο ιδιοκτήτης του, είναι σήμερα επίλεκτα μέλη της κοινωνίας, αξιόλογοι επιστήμονες και χρηστοί πολίτες.

Αντώνης Ρουμανέας

ΤΑΒΕΡΝΑ – ΨΗΣΤΑΡΙΑ – ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ «ΘΕΑ ΜΑΝΗΣ» Νικολάου Στ. Πτερνέα στο Νεοχώριο Δυτικής Μάνης

Η ιδέα για τη λειτουργία του καταστήματος ξεκίνησε πριν μερικά χρόνια και πραγματοποιήθηκε πριν από ενάμιση χρόνο. Το κατάστημα έχει πανοραμική θέα και δικαιολογεί πλήρως την ονομασία του ¨Θέα Μάνης”, αφού από τη μεγάλη ταράτσα του αγναντεύεις μέχρι την Καλαμάτα και μέχρι το Ταίναρο.

Στο χρονικό διάστημα της λειτουργίας του έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη όχι μόνο των ντόπιων πελατών αλλά και των διερχόμενων. Σερβίρονται πιάτα από αυθεντικές ελληνικές, και ειδικότερα, μανιάτικες συνταγές με ποιοτικά προϊόντα που μοσχομυρίζουν. Τα βασικά υλικά που χρησιμοποιούνται στο μενού του καταστήματος είναι μανιάτικο παρθένο ελαιόλαδο, κρέας από ντόπια ζώα, οπωροκηπευτικά από τη ντόπια αγορά, ντόπια τυριά κλπ.

Το κατάστημα εστιάζει στο βραδινό φαγητό. Τις καθημερινές ξεκινά τη λειτουργία του από τις πέντε το απόγευμα και σερβίρει μέχρι αργά τη νύχτα, ενώ τις Κυριακές και γιορτές ξεκινά από τις 12 το μεσημέρι.

Προσφέρονται στον πελάτη διαφορετικές γεύσεις και επιλογές ανάμεσα σε 5-6 πιάτα που καλύπτουν όλες τις τάσεις (χορτοφαγία, λαδερά, κρεατοφαγία κλπ.). Σκοπός του καταστήματος είναι να μην ¨κουράζονται¨ οι πελάτες από το ίδιο μενού κάθε μέρα και να νοιώθουν ότι τρώνε στο σπίτι τους.

Όπως μας είπε ο καταστηματάρχης το μαγαζί είναι οικογενειακό. Ποντάρει στην ποιότητα και έχει αποκτήσει το δικό του κοινό, ξεπερνώντας τις προσδοκίες του. Μπορεί η κουζίνα να είναι ελληνική αλλά απευθύνεται στους πάντες, που έχει ως αποτέλεσμα πολλοί πελάτες να προέρχονται από άλλες χώρες και να ευχαριστούνται τρώγοντας «ελληνικά», εκτιμώντας έτσι τη σημασία της υγιεινής διατροφής και τη νοστιμιά της ντόπιας κουζίνας.

Αντώνης Ρουμανέας

ΦΡΑΓΚΟΣΥΚΙΑ

Είδη δώρων, παραδοσιακά προϊόντα, εποχιακά είδη Γεωργίας Τουρλομούση

Στην Αρεόπολη

Το κατάστημα της κυρίας Γεωργίας Τουρλομούση βρίσκεται στον κεντρικό δρόμο της Αρεόπολης. Ξεκίνησε τη λειτουργία του πριν από μερικούς μήνες με ποικιλία ειδών και προϊόντων. Η αύξηση των επισκεπτών στη Μάνη κατά τα τελευταία χρόνια ώθησε ιδιώτες και παραγωγούς να αναδείξουν τα ιδιαίτερα προϊόντα του τόπου. Διατίθενται: λάδι, μέλι, ελιές, μαρμελάδες, γλυκά κουταλιού, ούζο, τσίπουρο, λικέρ σε εκλεκτές ποικιλίες, παραδοσιακά ζυμαρικά φτιαγμένα με άριστα υλικά από σπιτικές συνταγές, ντόπια σαπούνια όπως μεταφέρθηκε η παρασκευή τους από τις παλιές νοικοκυρές στις νεότερες, θεραπευτικά βότανα, σπιτικά μυρωδικά, σουβενίρ, κεραμικά αγαλματάκια μανιάτικων πύργων και πληθώρα άλλων ειδών για δώρα σε φίλους και συγγενείς. Αλλά και εποχιακά είδη και είδη θαλλάσης διατίθενται από το κατάστημα.

Πολλοί Έλληνες καταναλωτές έχοντας έλλειψη ενημέρωσης προσανατολίζονται στην τιμή χωρίς να εξετάζουν την ποιότητα ή τη διάρκεια ζωής των προϊόντων που αγοράζουν. Είναι απαραίτητη η ενημέρωση ώστε μοναδικά προϊόντα, παραγμένα από αγνές πρώτες ύλες και παλιές δοκιμασμένες στο χρόνο συνταγές να περνούν από γενιά σε γενιά διαιωνίζοντας το έρωμα ή τη γεύση τους.

Η αγάπη για την παράδοση, οι μυρωδιές, οι γεύσεις και το μεράκι για δουλειά, όπως μας είπε η ιδιοκτήτρια, την οδήγησαν στα επαγγελματικά μονοπάτια που υπηρετεί.

Υ. Γ. Την ονομασία ΦΡΑΓΚΟΣΥΚΙΑ για το κατάστημά της, όπως μας είπε η ιδιοκτήτρια, την επέλεξε γιατί αποτελεί χαρακτηριστικό δένδρο της Μάνης που φυτρώνει σε όλες την έκτασή της χωρίς να χρειάζεται ιδιαίτερη περιποίηση και φροντίδα.

Αντώνης Ρουμανέας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

από τον καρδιολόγο γιατρό Ανδρέα Ε. Κολλέρη

Στη Στούπα Δυτικής Μάνης

Ο Ανδρέας Κολλέρης γεννήθηκε στη Νέα Ιωνία Αττικής το 1976. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολής του Πανεπιστημίου Μπάρι της Ιταλίας από το οποίο αποφοίτησε με Άριστα. Με την αποφοίτησή του υπηρέτησε ως αγροτικός γιατρός στην Ευρυτανία. Ειδικεύτηκε στην Παθολογία στο Νοσοκομείο Λήμνου και στην Καρδιολογία στο Νοσοκομείο Καλαμάτας (με διευθυντή το γιατρό Σπύρο Ζόμπολο).

Τρεις ημέρες την εβδομάδα προσφέρει τις ιατρικές υπηρεσίες του με ραντεβού στο ιδιωτικό του ιατρείο στη Στούπα, που βρίσκεται επί της Επαρχιακής Οδού  Καλαμάτας – Αρεόπολης και τις υπόλοιπες στο Κέντρο Αιμοκάθαρσης ¨Μεσόγειος¨ στην Καλαμάτα.

Είναι παντρεμένος με τη γιατρό Καλλιρόη Αυδή που υπηρετεί στο Κέντρο Υγείας Αγίου Νικολάου Δυτικής Μάνης και έχουν μία κόρη.

Τον συναντήσαμε στο ιατρείο του και είχαμε μία ενημερωτική συζήτηση για ιατρικά θέματα που μεταφέρομε στη συνέχεια: Η ιατρική επιστήμη αποτελεί μέσω κοινωνικής προσφοράς και ανακούφισης για τους πάσχοντες.  Ο λόγος που διάλεξα την περιοχή της Μάνης  για την άσκηση των ιατρικών μου καθηκόντων επηρεάστηκε από την άσκηση καθηκόντων αγροτικού γιατρού στην Ευρυτανία. Η απλή ζωή της επαρχίας δίπλα στη φύση, με τις ζεστές ανθρώπινες σχέσεις, με κάνει να μην μετανιώνω γι` αυτή την επιλογή μου. Δεν ήλθα εδώ για να πλουτίσω αλλά νοιώθω ευχαριστημένος ζώντας χωρίς άγχος και αγωνία για το αύριο και βλέποντας την αναγνώριση από τους κατοίκους της περιοχής των προσφερόμενων υπηρεσιών μου.

Προσφέρω στους ασθενείς μου: τρίπλεξ καρδιάς, ηλεκτροκαρδιογράφημα, χόλντερ ρυθμού και πίεσης, προ αθλητικό έλεγχο, αρυθμολογική εξέταση, πρώτες βοήθειες και γενικά ότι κρίνεται αναγκαίο για την άμβλυνση του ανθρώπινου πόνου. Ανταποκρίνομαι και σε κατ` οίκον επισκέψεις, όταν ζητηθεί, όντας εφοδιασμένος και φορητό καρδιογράφο και εξέταση με υπέρηχο. Ελπίζω η παρουσία μου να συμβάλει στην κάλυψη του κενού της ειδικότητάς μου στο Μανιάτικο χώρο.

Αντώνης Ρουμανέας

ΕΠΙΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ, ΜΠΟΜΠΟΝΙΕΡΕΣ, ΣΤΟΛΙΣΜΟΙ ΕΚΔΗΛΏΣΕΩΝ ΚΛΠ. ΤΗΣ ΕΛΙΣΑΒΕΤ -ΖΩΗΣ ΣΑΡΑΝΤΕΑ

Στη Στούπα Δυτικής Μάνης

Στη θέση «ΑΓΟΡΑ» της Στούπας, θέση που τείνει να εξελιχθεί σε εμπορικό κέντρο, μαζί με άλλα καταστήματα βρίσκεται και η οικογενειακή επιχείρηση της Ελισάβετ – Ζωής Σαραντέα. Η επιχειρηματίας, με ειδικά διπλώματα στο αντικείμενό της και με μεγάλη εμπειρία σε θέματα κοπτικής – ραπτικής, αναλαμβάνει τη μεταποίηση και επιδιόρθωση ανδρικών, γυναικείων και παιδικών ενδυμάτων, αλλά και τη δημιουργία καινούργιων σύμφωνα  με τους κανόνες της σύγχρονης μόδας. Παράλληλα αναλαμβάνει τους στολισμούς κοινωνικών εκδηλώσεων (για γάμους, βαφτίσια κλπ.) και τη δημιουργία μπομπονιέρων σύμφωνα με τις προτιμήσεις του πελάτη. Επίσης, στο χώρο του καταστήματος υπάρχουν προς διάθεση νήματα, είδη πλεκτικής και ραψίματα, χειροποίητα είδη δώρων (τσάντες, κοσμήματα) για όλα τα γούστα.

Η επιχείρηση της Ελισάβετ ήλθε για να μείνει, αφού κερδίζει την εμπιστοσύνη των πελατών τοποθετώντας πιο ψηλά στην ατζέντα της τη μείωση του κόστους σε συνδυασμό με το σχεδιασμό νέων προϊόντων και υπηρεσιών ώστε να προσαρμόζεται στις απαιτήσεις των πελατών.

Αντώνης Ρουμανέας

ΚΑΤΟΙΚΕΙΝ
Γραφείο διαχείρισης κατοικιών – καταλυμάτων, Airbnb, μεσιτικά. Γεωργίας Τουρλουμούση. Στην Αρεόπολη

Πριν μερικές βδομάδες ένα νέο γραφείο ξεκίνησε στην Αρεόπολη, της Γεωργίας Τουρλουμούση. Αναλαμβάνει ολοκληρωμένη διαχείριση κατοικιών, καταστημάτων, βραχυχρόνιες μισθώσεις, μεσιτικά θέματα σε ολόκληρη τη ν περιοχή του δήμου ανατολικής Μάνης, με προοπτική να επεκταθεί μελλοντικά στον ευρύτερο γεωγραφικό χώρο.

Τα τελευταία χρόνια που υπήρξε  μια μείωση εισοδημάτων, η επόμενη περίοδος που ακολούθησε βοήθησε με την ανάπτυξη του τουρισμού σε μια μικρή αναπλήρωση των απωλειών που είχαν προκύψει λόγω αύξησης των τιμών στα τρόφιμα και στην ενέργεια. Η τουριστική ανάπτυξη δεν εμφάνισε αποτελέσματα μόνο στα αστικά κέντρα αλλά επεκτάθηκε και στην περιφέρεια. Έτσι, οι ιδιοκτήτες ακινήτων βρήκαν νέες πηγές αξιοποίησής τους, όπως οι βραχυχρόνιες μισθώσεις, που αποτελούν αντισταθμιστικό μέτρο στις απώλειες εισοδήματος που προαναφέρθηκαν. Το μέτρο αυτό έχει πάρει μεγάλη έκταση και αυτό αποτέλεσε ισχυρή ώθηση για να ενεργοποιηθούμε στο χώρο της Ανατολικής Μάνης για αξιοπρεπείς λύσεις στο χώροι της κατοικίας, μας ανέλυσε η κυρία Τουρλουμούση.

Οι δραστηριοποιήσεις στο χώρο της κατοικίας (αγοραπωλησίες, ενοικιάσεις, ανακαινίσεις) έχουν ξεκινήσει και αναζητούνται ακίνητα για αξιοποίηση, προσφέροντας τις δικές διευκολύνσεις στους συναλλασσόμενους στον τομέα της κατοικίας.

Αντώνης Ρουμανέας