ΑΠΟ ΜΗΝΑ ΣΕ ΜΗΝΑ (Μάρτιος 2020)

Ο Δήμος Πειραιά τίμησε τον πεσόντα στα Ίμια αξιωματικό το Πολεμικού Ναυτικού Παναγιώτη Βλαχάκο

Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ  και παρουσία του Δημάρχου κ. Γιάννη Μώραλη, ο Δήμος Πειραιά τέλεσε, την Κυριακή 26 Ιανουαρίου, επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη του καταγόμενου από τη Λάγεια Ανατολικής Μάνης Παναγιώτη Βλαχάκου αξιωματικού Π.Ν., που «έπεσε» στο καθήκον κατά την κρίση των Ιμίων, την 31η Ιανουαρίου 1996, μαζί με τους Χριστόδουλο Καραθανάση  και Έκτορα Γιαλοψό

Προκηρύχθηκε ως επιδοτούμενη η αεροπορική γραμμή Καλαμάτα- Θεσσαλονίκη

Στην προκήρυξη διαγωνισμών για τις άγονες αεροπορικές γραμμές προέβη το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Στην προκήρυξη εκτός από τις αεροπορικές συνδέσεις που εντάσσονται σ` αυτή την κατηγορία, προσδιορίζονται οι μέγιστες τιμές του ναύλου που θα κυμαίνονται ανάλογα με την περίοδο εκτέλεσης του δρομολογίου, καθώς και ελάχιστη συχνότητα εκτέλεσης πτήσεων κατά εβδομάδα. Στις 12 άγονες γραμμές  συγκαταλέγεται και η γραμμή Θεσσαλονίκη – Καλαμάτα. Η χρονολογική έκταση των αεροπορικών συνδέσεων εκτείνεται από  την 1η Οκτωβρίου 2020 έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2024 και η συνολική επιδότηση προβλέπεται να φτάσει τα 24.608.000 ευρώ μη συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ. Οι ναύλοι που προσδιορίζονται με την προκήρυξη προορίζονται για τη γραμμή Καλαμάτα – Θεσσαλονίκη από 85 έως 100 ευρώ. Στο ποσό αυτό που αποτελεί τον καθαρό ναύλο προστίθενται νομοθετημένα τέλη και φόροι Καθορίζεται επίσης και η χωρητικότητα σε θέσεις επιβατών που υποχρεούνται να διαθέτουν τα αεροπλάνα της ανάδοχης εταιρείας και ορίζεται ότι ο αριθμός αυτός μπορεί να προκύπτει και αθροιστικά από τις χωρητικότητες περισσότερων του ενός αεροπλάνων. Σε περίπτωση που τα διατιθέμενα αεροσκάφη δε διαθέτουν την απαιτούμενη χωρητικότητα για την κάλυψη του ελάχιστου αριθμού προσφερόμενων θέσεων εβδομαδιαίως οι συχνότητες πτήσεων μπορούν να αυξηθούν αναλόγως. Σε περίπτωση που οι πτήσεις δεν εκτελεσθούν λόγω μετεωρολογικών συνθηκών, θα πρέπει να εκτελούνται κατά τις αμέσως επόμενες ημέρες, κατά τρόπο ώστε να ικανοποιείται η εβδομαδιαία ζήτηση, λαμβάνοντας υπόψη τις ελάχιστες εβδομαδιαίως προσφερόμενες θέσεις. Επίσης ορίζεται ότι τα δρομολόγια θα πρέπει να πραγματοποιούνται   πριν από τις 18.30 κατά τη χειμερινή περίοδο όπως προσδιορίζεται από την ΙΑΤΑ και πριν από τις 21.00 κατά τη θερινή περίοδο, ενώ τα δρομολόγια της Παρασκευής και Κυριακής θα πρέπει να πραγματοποιούνται απογευματινές ώρες.

 H Χειμωνιάτικη φωτιά στον Ανατολικό Ταϋγετο

Κατασβέστηκε η φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Τετάρτης 29 Ιανουαρίου στην περιοχή της Τόριζας, κοντά στο καταφύγιο του Ταϋγέτου.Η φωτιά έκαψε περίπου 12 στρέμματα δασικής έκτασης.

Με μανιάτικη καταγωγή ο νέος αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος

Ο Αντιστράτηγος του Πυροσβεστικού Σώματος (ΠΣ)  Στέφανος Κολοκούρης, μέχρι σήμερα Υπαρχηγός Επιχειρήσεων, είναι ο νέος Αρχηγός του Σώματος, μετά από απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ) το οποίο συνεδρίασε το πρωί της Πέμπτης (6/2), υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο Στέφανος Κολοκούρης γεννήθηκε το 1967 στην Αθήνα και έλκει την καταγωγή του από την Κοινότητα Πύργου Διρού του δήμου Ανατολικής Μάνης.