Αρχείο κατηγορίας εφημερίδα

ΜΑΪΟΣ 2024

Ο Γιάννης Σμυρνιώτης νέος πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου

Στα τέλη Μαρτίου συνεδρίασαν τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) που εκπροσωπούν τους 16 δήμους της Περιφέρειας Πελοποννήσου και έχουν θεματική αρμοδιότητα τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων. Αντικείμενο της συνεδρίασης ήταν η εκλογή προέδρου. Δύο ήταν οι υποψήφιοι για την προεδρία, ο Γιάννης Σμυρνιώτης επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δήμου Τρίπολης  και ο Κώστας Τζιούμης δήμαρχος του ίδιου δήμου. Ψήφισαν 48 μέλη και πήραν 26 ψήφους ο Γιάννης Σμυρνιώτης και 22 ψήφους ο Κώστας Τζιούμης, αναδεικνύοντας έτσι τον Γιάννη Σμυρνιώτη πρόεδρο του ΦΟΔΣΑ.

 Μεγάλη φωτιά εκδηλώθηκε και ευτυχώς κατασβέστηκε έγκαιρα  στην εδαφική περιοχή της Άρνας Λακωνίας

Η φωτιά -που εκδηλώθηκε στο τέλος Μαρτίου, έκαψε δασική έκταση με καστανιές ενώ για την κατάσβεσή της συμμετείχαν 48 πυροσβέστες με 17 οχήματα και δύο πεζοπόρα τμήματα. Από αέρος συνέδραμαν ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος και δύο ελικόπτερα. Η φωτιά που έκαιγε σε έδαφος  υψόμετρου 900 μέτρων δεν απείλησε κανένα οικισμό.

Προωθείται επέκταση του αρχαιολογικού χώρου της Καστάνιας Δυτικής Μάνης

Από το 2009 έχει οριοθετηθεί αρχαιολογικός χώρος στην Καστάνια Δυτικής Μάνης. Όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση της αρμόδιας υπηρεσίας του υπουργείου Πολιτισμού: διότι εντός των ορίων του υφίσταται ο μεγαλύτερος αριθμός βυζαντινών ναών (7) από το 12ο έως το15ο αιώνα που απαντάται σε οικισμό της Δυτικής Μάνης και παράλληλα μεγάλος αριθμός σημαντικών μεταβυζαντινών μνημείων (6).  Αναλυτικότερα τα μνημεία που βρίσκονται εντός των ορίων του οικισμού της Καστάνιας είναι τα κάτωθι: 1. Ιερός Ναός Αγίου Ιωάννη: έχει χαρακτηριστεί ιστορικό διατηρητέο μνημείο με την υπ’ αριθμ. 12524/9.12.1964ΦΕΚ 38/Β/19.1.1965 υπουργική απόφαση. 2. Ιερός Ναός Αγίου Πέτρου: έχει χαρακτηριστεί ιστορικό διατηρητέο μνημείο με την υπ’ αριθμ. 12524/9.12.1964, ΦΕΚ 38/Β/19.1.1965 υπουργική απόφαση. 3. Ιερός Ναός Αγ. Νικολάου του λεγόμενου Τρικάμπανου. 4. Ιερός Ναός Αϊ Νικολάκη. 5. Ιερός Ναός Κοίμησης Θεοτόκου. 6. Ιερός Ναός Αγίου Προκοπίου. 7. Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου «στης Μαρούλαινας». 8. Πύργος Δουράκη: έχει χαρακτηριστεί ιστορικό διατηρητέο μνημείο με την υπ’ αριθμ. 12524/9.12.1964, ΦΕΚ 38/Β/19.1.1965 υπουργική απόφαση. 9. Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου. 10. Ιερός Ναός Παναγίας. 11. Ιερός Ναός Παντάνασσας. 12. Ιερός Ναός Αγίου Μάμα. 13. Ιερός Ναός Αγίου Σπυρίδωνος.

Η νέα επέκταση που προωθείται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας αποσκοπεί στο συμπεριληφθεί και ο Ιερός Ναός του Αγίου Γεωργίου η εκκλησία που βρίσκεται στην είσοδο του χωριού και χρονολογείται στον 13ο αιώνα  Δεδομένου ότι η προηγούμενη οριοθέτηση ήταν προσωρινή με τη νέα προωθούμενη απόφαση  επιδιώκεται να γίνει οριστική.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, πριν την έκδοση απόφασης χρειάζεται να διατυπώσει γνώμη του δημοτικό συμβούλιο της περιοχής, το οποίο πρόσφατα γνωμοδότησε ομόφωνα υπέρ της ανα – οριοθέτησης του αρχαιολογικού χώρου.

Η προωθούμενη οριοθέτηση, όμως περιλαμβάνει στα όρια της και  περιοχή νοτίως του οικισμού, στην οποία, ύστερα από σχετική γνωμοδότηση της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων Δυτικής Ελλάδος- Πελοποννήσου και Νοτίου Ιονίου, περιλαμβάνονται αλώνια τα οποία αποτελούν χαρακτηριστικές παραδοσιακές κατασκευές της υπαίθρου. Δεδομένου ότι δεν προσδιορίζεται με σαφήνεια το εύρος της περιοχής αυτής και η ένταξή του δημιουργεί ειδικό πολεοδομικό καθεστώς, καλό είναι οι αρμόδιοι του χωριού και του δήμου να πάρουν λεπτομερή πληροφόρηση των περιορισμών στη δόμηση που δημιουργεί η επέκταση του αρχαιολογικού χώρου και έξω από τον οικισμό και να ενημερώσουν τους ιδιοκτήτες των κτημάτων.

Πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα το 10ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Επιτραπέζιας Ελιάς.

Το Σαββατοκύριακο 20 και 21 Απριλίου πραγματοποιήθηκε στο Elysian Luxury Hotel and Spa της Καλαμάτας το 10ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Επιτραπέζιας Ελιάς. Την οργάνωσή του είχε, όπως και κάθε χρόνο ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Καλαμάτας., με συνδιοργανωτή το δήμο Καλαμάτας και συμβολή της περιφέρειας Πελοποννήσου

Κατά την διάρκεια των εργασιών του Φεστιβάλ παρουσιάστηκαν εισηγήσεις σε θέματα που συνδέονται με την κλιματική αλλαγή και τις επιπτώσεις στην ελαιοκαλλιέργεια, καινοτόμες δράσεις για την αξιοποίηση των αποβλήτων των ελαιουργείων, υγείας του καλλιεργήσιμου εδάφους, οι εξελίξεις σχετικά με την Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ),τη συνεισφορά του ελαιόλαδου, της ελιάς  και των παράγωγων τους στη μεσσηνιακή οικονομία, και την περιβαλλοντική διάσταση των ελαιώνων ως συντελεστή δημιουργίας βιώσιμης ανάπτυξης.

ΚΩΣΤΑΣ ΗΛΙΑ ΧΟΝΤΖΕΑΣ

Ο θάνατος αγαπητού προσώπου εκτός από τη θλίψη για την απώλεια που δημιουργεί οδηγεί και σε μια σειρά αναδρομικών εικόνων από τη διαδρομή της ζωής του, που έχουν αποτυπωθεί και στη δική σου μνήμη. Αγαπητό μου πρόσωπο ήταν ο Κώστας και με την πρόοδο των δεκαετιών έρχονται αναπαραγόμενα πολλά και ποικίλα συναπαντήματα μαζί του.

Τον θυμάμαι στο Δημοτικό Σχολείο, όταν πρωτολειτούργησε μετά την Κατοχή και τον Εμφύλιο, τότε που, μαζί με μας τους κανονικούς στην ηλικία, ήλθαν για λίγο και οι μαθητές προηγούμενων ηλικιών που το κλειστό σχολείο δεν τους είχε επιτρέψει να μάθουν στοιχειώδη γράμματα. Όπως και οι περισσότεροι μεγάλοι για Δημοτικό Σχολείο μαθητές γρήγορα το εγκατέλειψαν και βγήκαν στη βιοπάλη ακολουθώντας τις προγονικές αγροτικές ενασχολήσεις ή μεταναστεύοντας.

Θυμάμαι τις σφιχτές οικονομικές διαχειρίσεις της απορφανισμένης οικογένειάς του, μετά την αναίτια απώλεια κατά τα χρόνια του Εμφυλίου Πολέμου του αγρότη πατέρα του, και την αγωνιώδη προσπάθεια της μητέρας του θα ζήσει τα τέσσερα παιδιά της, με τελικό αποτέλεσμα την μετανάστευση των τριών και την παραμονή στο χωριό μόνο του Κώστα.

Θυμάμαι το γάμο του, τότε που πήγαμε καβάλα στα μουλάρια να πάρομε τη νύφη, τη Φιλάνθη από το χωριό της τη Σαϊδόνα, που αποτέλεσαν ένα ταιριαστό και αλληλοσυμπληρούμενο ζευγάρι, εκείνη με την έμπνευση και την κινητικότητα και εκείνος με τη σταθερότητα και τη στωικότητα.

Θυμάμαι την παρατεταμένη νοσηλεία του το 1965, ύστερα από τραυματισμό του μετά από επιπόλαιη ενέργεια φίλου του, σε χειρουργική κλινική της Αθήνας και συζητήσεις μας κατά τις πολλές επισκέψεις μου, το κομπολόι που του πήγα για να περνάει ευκολότερα τους μακρούς χρόνους σταθεροποίησης και αποθεραπείας του.

Θυμάμαι την, παράτολμη τότε για μένα, απόφασή τους να μετακομίσουν στα μέσα της δεκαετίας του 1970 από το Νιοχώρι στη Στούπα και να ενταχθούν στην αναπτυξιακή τάση που άρχισε τότε να διαφαίνεται για την παραθαλάσσια Μάνη. Ενέργεια που δικαιώθηκε απόλυτα και τη μετέπειτα οικονομική άνθηση της οικογένειάς του και των παιδιών του, στους τομείς της εστίασης, των μεταπωλήσεων γης και των οικοδομικών έργων.

Όπως, όλοι οι παλιοί Μανιάτες, πρώτη οικογενειακή φροντίδα αποτελούσε, και για τον Κώστα και τη Φιλάνθη, η αποκατάσταση των παιδιών του. Τα καλοπάντρεψαν με παιδιά αξιόλογων οικογενειών από γειτονικά χωριά και τα είδαν να ευημερούν επαγγελματικά και να τους χαρίζουν εγγόνια που με τη σειρά τους μεγάλωναν και εντάσσονταν στους δικούς τους κύκλους ζωής.

Στωικά υπέμεινε ο Κώστας και όσα άσχημα συμβάντα του έφερε η ζωή: την αιφνίδια αλλά ευτυχώς χωρίς κατάλοιπα αρρώστια του μεγάλου γιού κατά την εφηβική του ηλικία και, κυρίως, την αρρώστια και τελικά το θάνατο του δευτερότοκου γιού του.

Ενεργός και δραστήριος μέχρι τα τελευταία χρόνια της ζωής του, τον συναντούσα, περνώντας από το εστιατόριο του μεγάλου γιού του, να βοηθάει στην προετοιμασία των υλικών μαγειρέματος. Στεκόμουν για λίγο, ξεδιπλώναμε εικόνες από το παρελθόν και αποχαιρετιώμαστε εγκάρδια. Με την ίδια εγκαρδιότητα τον αποχαιρέτησα για πάντα πριν από λίγες ημέρες…

Νίκος Ευστρ. Μαραμπέας

Απρίλιος 2024

Παλιό Πρωτοδικείο Σπάρτης: ξεκινά η μελέτη για την ανακαίνισή του!

Το κτίριο αποτελεί τοπόσημο. Συνδέεται άμεσα με την εμφάνιση στην ιστορία της νέας Σπάρτης, που αποφασίστηκε κατά την περίοδο του Όθωνα κατά τη δεκαετία του 1830. Λειτούργησε ως έδρα του Πρωτοδικείου της Σπάρτης για άνω από 150 χρόνια, έως ότου λόγω των παρατεταμένων φθορών να αντικατασταθεί από τη δικαστική χρήση με άλλο νεότερο κτίριο.

Με ενέργειες της, για πολλές δεκαετίες, διευθύντριας του Παραρτήματος Λακωνίας των Γενικών Αρχείων του Κράτους Πέπης Γαβαλά αποφασίστηκε η διατήρησή του και μεταβιβάστηκε από το υπουργείο Δικαιοσύνης στο υπουργείο Παιδείας, στο οποίο υπάγονται οι υπηρεσίες των Γενικών Αρχείων, με σκοπό την ανακαίνισή του και τη στέγαση των πολύτιμων ιστορικών αρχείων που αναφέρονται σε γεγονότα του παρελθόντος της Λακωνίας.

Έχουν περάσει δύο τουλάχιστο δεκαετίες από τότε και ακόμα ούτε καν μέχρι τη σύνταξη τεχνικο- οικονομικής μελέτης δεν έχει φθάσει η υπόθεση! Και αναγγέλλεται ως πρόοδος ότι, ανακηρύχθηκε μειοδότης για την επικαιροποίηση της μελέτης αποκατάστασης του παλαιού Πρωτοδικείου! Και κάθε καλόπιστος αναρωτιέται: πότε θα τελειώσει η τελική μελέτη και πότε θα χρηματοδοτηθεί, θα δημοπρατηθεί και θα υλοποιηθεί το έργο…

Με αργούς αλλά συντονισμένους ρυθμούς προχωρούν οι διαδικασίες αποκρατικοποίησης του Αεροδρόμιου Καλαμάτας

Μετά την προκήρυξη για υποβολή ενδεικτικών προτάσεων με βάση τους όρους που είχαν δημοσιοποιηθεί τέσσερις ομάδες εταιριών με τη μορφή κοινοπραξιών υπέβαλαν προτάσεις οι εξής κοινοπραξίες:

-ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις – Egis – Aeroports de la cote d’Azur (Egis 45%, ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις 45%, Aeroports de la cote d’Azur 10%)

-Fraport – Delta – Pileas (Fraport AG 51%, Delta Airport Investments 24,5%, Pileas 24,5%)

-ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – GMR (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ 51%, GMR Airports Limited 49%)

-Δ. ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ – Corporation America Airports (ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ 70%, Corporation America Airports 30%).

Και οι τέσσερις κοινοπραξίες συγκροτούνται μετά από συμπράξεις ντόπιων εταιριών μεγάλου οικονομικού εκτοπίσματος και τεχνικο – εμπορικών δραστηριοτήτων και ξένων εταιριών με μεγάλη διακρατική δραστηριότητα στους τομείς των μεταφορών και των τεχνικών έργων.

Ειδικότερα, η συμμετοχή στην τρίτη κοινοπραξία της ινδικής αεροπορικής εταιρίας GMR Airports Limited συζητήθηκε έντονα κατά το πρόσφατο ταξίδι του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ινδία. Η διεκδίκηση της μακροχρόνιας λειτουργίας του αεροδρομίου της Καλαμάτας, στη συνέχεια της ανάθεσης κατασκευής από την ίδια κοινοπραξία του νέου αεροδρομίου του Ηρακλείου Κρήτης, σημειώνεται ως ένδειξη του ινδικού οικονομικού ενδιαφέροντος για επενδύσεις και τουριστικά ανοίγματα προς τη χώρα μας, με όλες τις θετικές επιπτώσεις που μπορεί να δημιουργηθούν  για την ευρύτερη περιοχή

Μέχρι την Παρασκευή 15 Μαρτίου αναμενόταν η αποστολή σχολίων από τους 4 διεκδικητές, προκειμένου ο διαγωνισμός να εισέλθει στην τελική του φάση, την κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών.

Στόχος του Υπερταμείου που διαχειρίζεται το θέμα του διαγωνισμού είναι έως τα τέλη του έτους να ανακηρυχθεί ο ανάδοχος που θα έχει το 90% των μετοχών, ενώ το Υπερταμείο θα διατηρήσει το 10%.

Η αποκρατικοποίηση του αεροδρομίου της Καλαμάτας που προωθείται αναμένεται ότι, παρά τις ιδιαιτερότητές του (συνύπαρξη με Πολεμική Αεροπορία), θα δώσει ισχυρή ώθηση στον τουρισμό, όχι μόνο της πόλης, αλλά και της κεντρικής και νότιας Πελοποννήσου, καθώς θα διευρύνει και αναβαθμίσει την αεροπορική σύνδεση της Καλαμάτας με σημαντικές ταξιδιωτικές αγορές του εξωτερικού. Αυτονόητο είναι ότι και οι εταιρείες που θα συμμετέχουν στο μετοχικό κεφάλαιο του φορέα κατασκευής και μακροχρόνιας διαχείρισης του αεροδρομίου θα απολαύσιυν σημαντικά κέρδη

Μάρτιος 2024

Προγραμματισμός πτήσεων προς Αθήνα και Ηράκλειο από το αεροδρόμιο της Καλαμάτας

Νέα πτήση προγραμματίζει από την 1η Ιουνίου η Aegean-Olympic Air που θα συνδέει το Ηράκλειο με την Καλαμάτα δυο φορές την εβδομάδα. Εξ` άλλου οι πτήσεις από και προς την Αθήνα θα αρχίσουν στις 4 Απριλίου. Οι προγραμματισμένες πτήσεις από τη Θεσσαλονίκη εξακολουθούν να πραγματοποιούνται.Μέσω αυτών των αεροπορικών συνδέσεων επιδιώκεται το δίκτυο της Aegean Airlines και της Star Alliance να δημιουργεί αεροπορικές διασυνδέσεις με όλη Ελλάδα και το εξωτερικό.

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού διορίστηκε Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας ο Γιώργος Σπίνος.

Ο Γιώργος Σπίνος γεννήθηκε το 1967, στην πόλη της Καλαμάτας. Η οικογένεια Σπίνου αναφέρεται σε κατάλογο οικογενειών της Επαρχίας Ζαρνάτας κατά την περίοδο της Ενετοκρατίας (1685 -1715) που δημοσίευσε ο Καθηγητής Σωκράτης Κουγέας ( Lia Cutifari Spino (Σπίνος) ως ανήκουσα στη μεγάλη γενιά των Κουτηφαριάνων. Είναι απόφοιτος της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, με ειδίκευση στην κατεύθυνση του Συγκοινωνιολόγου Μηχανικού. Απέκτησε σημαντική εμπειρία στο συγκεκριμένο αντικείμενο καθώς, για πολλά χρόνια, εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα και πιο συγκεκριμένα στο αντικείμενο της μελέτης και επίβλεψης τεχνικών έργων.

Διετέλεσε Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και πολιτικός Προϊστάμενος του Σχεδίου Πόλης του Δήμου Καλαμάτας.

Δραστηριοποιείται επιχειρηματικά ως ο βασικός εταίρος της εταιρείας «Γεώργιος Φ. Σπίνος Ε.Ε.» η οποία εξειδικεύεται στην επεξεργασία και συσκευασία καφέ.

Είναι παντρεμένος με τη Λευκή Σταθοπούλου και έχουν αποκτήσει τρία παιδιά.

Ο Εκτελεστικός Γραμματέας της περιφέρειας έχει τις ακόλουθες αρμοδιότητες :

α. Υπογράφει τις αποφάσεις χορήγησης αδειών με ή χωρίς αποδοχές και μετακίνησης εκτός έδρας στο εσωτερικό και εξωτερικό των υπαλλήλων της περιφέρειας.

β. Παρέχει οδηγίες, δίνει κατευθύνσεις και, γενικότερα, συντονίζει τις υπηρεσίες της περιφέρειας κατά την άσκηση του έργου τους.

γ. Προβαίνει στη μελέτη και εισήγηση μέτρων για τη βελτίωση και προαγωγή των λειτουργιών της περιφέρειας.

δ. Μεριμνά για την επεξεργασία από τις αρμόδιες υπηρεσίες των θεμάτων που είναι προς συζήτηση ενώπιον του περιφερειακού συμβουλίου ή των οικείων Επιτροπών σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη.

ε. Παρακολουθεί τη διαδικασία εφαρμογής των αποφάσεων του περιφερειακού συμβουλίου και των οικείων επιτροπών από τις αρμόδιες υπηρεσίες της περιφέρειας.

στ. Μεριμνά για την έγκαιρη ετοιμασία των περιοδικών απολογισμών δράσης της περιφέρειας, σύμφωνα προς τα αντίστοιχα προγράμματα ή τις συγκεκριμένες αποφάσεις και ενημερώνει σχετικά το περιφερειακό συμβούλιο και τις οικείες επιτροπές.

ζ. Μεριμνά για τη συνεχή βελτίωση της αποτελεσματικής δράσης των υπηρεσιών της περιφέρειας, την προσαρμογή της λειτουργίας τους στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και τη βελτίωση της απόδοσης του στελεχικού δυναμικού και των τεχνικών μέσων της περιφέρειας.

η. Οργανώνει κάθε νέα υπηρεσία που δημιουργείται στην περιφέρεια.

Επιμνημόσυνες δεήσεις μπροστά στους αδριάντες του Παναγιώτη Βλαχάκου.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας παραβρέθηκε το πρωί της Κυριακής 28/1 στην επιμνημόσυνη δέηση, στην πλατεία Κωνσταντίνου Καραμανλή του Πειραιά, μπροστά στον αδριάντα του αντιναυάρχου, που έχασε τη ζωή του τον Ιανουάριο του 1996 κατά τη διάρκεια της ελληνοτουρκικής κρίσης στα Ίμια.

Παρόμοια εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από το Δήμος Ανατολικής Μάνης την Τετάρτη 31η Ιανουαρίου 2024 στον άλλο αδριάντα του πεσόντος συμπατριώτη μας που βρίσκεται στην πλατεία της Λάγιας Ανατολικής Μάνης από όπου κατάγεται η οικογένεια Βλαχάκου. 

Πέθανε ο πρώην βουλευτής Λακωνίας Λεωνίδας Γρηγοράκος

Ï áíáðëçñùôÞò õðïõñãüò Õãåßáò Ëåùíßäáò ÃñçãïñÜêïò äßíåé óõíÝíôåõîç Ôýðïõ óå äéáðéóôåõìÝíïõò äçìïóéïãñÜöïõò ôïõ õðïõñãåßïõ, ÁèÞíá ÄåõôÝñá 7 Éïõëßïõ 2014. ÁÐÅ-ÌÐÅ/ ÁÐÅ-ÌÐÅ/ ÏÑÅÓÔÇÓ ÐÁÍÁÃÉÙÔÏÕ

Γεννήθηκε στη Σπαρτιά (Κοτσαντίνα) του παλιού δήμου Φελίας Λακωνίας το 1953. Ήταν από το 1978 πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και το 1983 έλαβε την ειδικότητα της Πνευμονολογίας. Μετά την ειδικότητα και συγκεκριμένα την χρονική περίοδο Σεπτέμβριος 1983 – Μάιος 1984 εργαζόταν ως αναπληρωτής Προϊστάμενος Ιατρικής Υπηρεσίας του ΕΚΑΒ .Από τον Ιούνιο του 1984 μετεκπαιδεύτηκε στο Kaplan Medical Education Center και στο Cook County Hospital ICU – University of Illinois-Chicago έως τον Νοέμβριο του 1985,ενώ παράλληλα την ίδια εποχή παρακολούθησε και ολοκλήρωσε μαθήματα Δημόσιας Διοίκησης και Δημόσιας Υγείας στο Πανεπιστήμιο Roosvelt, Chicago.

Το διάστημα Νοέμβριος 1985 – Απρίλιος 1986 διετέλεσε Επιστημονικός Σύμβουλος ΕΚΑΒ σε θέματα Άμεσης Βοήθειας. Η δημιουργία και η οργάνωση του ΕΚΑΒ σε ανεξάρτητο οργανισμό εθνικής εμβέλειας είναι το αντικείμενο του Διδακτορικού του. Η πρόταση αυτή, για δημιουργία του ΕΚΑΒ σε όλη την επικράτεια, έγινε αποδεκτή από την κυβέρνηση. Το 1988 ανακηρύχθηκε Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ με βαθμό “Άριστα’’.

Από το 1986 μέχρι το 1995 εργάστηκε στο ΕΣΥ στο Κέντρο Αναπνευστικής Ανεπάρκειας (ΜΕΘ-ΚΑΑ) και στην Πανεπιστημιακή Πνευμονολογική Κλινική του ΝΝΘΑ. Το 1994 έλαβε τον τίτλο Ειδίκευσης στην Εντατική Θεραπεία και το 1996 έγινε Συντονιστής Διευθυντής ΜΕΘ του Νοσοκομείου Κ.Α.Τ.( θέση που κατείχε μέχρι τον Ιούνιο του 2019), ενώ τον Νοέμβριο του 1998 όντας Συντονιστής Διευθυντής της ΜΕΘ Κ.Α.Τ. πήγε για  Μετεκπαίδευση στη ΜΕΘ University of Maryland, Shock Trauma.

Το 1987-1989 διετέλεσε πρόεδρος του νοσοκομείου “Ελπίς”, το 1989-1993 πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου “Σωτηρία”, το 1993-1994 πρόεδρος του Νοσοκομείου “Αγία Όλγα” και το 1995-1996 πρόεδρος του Νοσοκομείου “Έλενα Βενιζέλου”.

Το 2001 εκλέχθηκε στη βαθμίδα του Αναπληρωτή Καθηγητή και το 2018 στη βαθμίδα Καθηγητή του τμήματος Νοσηλευτικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με γνωστικό αντικείμενο “Εντατική Θεραπεία – Μηχανική Υποστήριξη της Αναπνοής”.

Από το 1974 ήταν μέλος του ΠΑΣΟΚ. με το οποίο είχε εκλεγεί Βουλευτής Λακωνίας το 2000, το 2004, το 2007, το 2009, το Μάιο 2012, τον Ιούνιο 2012, τον Ιανουάριο 2015, το Σεπτέμβριο 2015. Από τον Μάιο του 2012 μέχρι τον Ιούνιο 2013 διετέλεσε Ε΄ Αντιπρόεδρος Βουλής των Ελλήνων. Από τον Ιούνιο 2013 μέχρι τον Ιανουάριο 2015 διετέλεσε Υπουργός Αναπληρωτής Εσωτερικών και Υπουργός Αναπληρωτής Υγείας.

Ήταν παντρεμένος με την Σοφία Ανδριτσοπούλου και απέκτησαν δύο κόρες, τη Νάγια, βουλευτή Λακωνίας με το ΠΑΣΟΚ και τη Μαρκέλλα. Απεβίωσε σε ηλικία 70 ετών στις 9 Φεβρουαρίου 2024.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ

Αγαπημένε μου αδελφέ Παναγιώτη, γεννήθηκες στο Πραστείο, σ`ένα πανέμορφο  Ορθόδοξο και Ιστορικό χωριό, με τους πολλούς επιστήμονες, με τέσσερις αρχιμανδρίτες και έντεκα επισκόπους, με καλλιτεχνικές σχολές και βιοτεχνίες. Κατάγεσαι από την οικογένεια Οικονομέων, εννέα γενεών δασκάλων βυζαντινών. Ανέτειλες στα δύσκολα χρόνια της γερμανικής κατοχής, στις 10 Μαρτίου 1941. Έφυγες από το χωριό μικρό παιδί για τον Πειραιά όπου μεγάλωσες. Εκεί πήγες στο Δημοτικό Σχολείο και στο Γυμνάσιο, όπου ήσουν κατ` επανάληψη σημαιοφόρος. Εκπλήρωσες τη στρατιωτική σου θητεία ως έφεδρος Ανθυπολοχαγός, αφήνοντας άριστες αναμνήσεις στους στρατιώτες. Με την απόλυσή σου μπήκες στην Τράπεζα Πίστεως, υπηρέτησες σε νεοσύστατα υποκαταστήματα και επανήλθες στον Πειραιά ως υποδιευθυντής, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις και εκεί σε συναδέλφους σου και πελάτες.

Ενυμφέφθης με την Ευδοξία Μιχαλέα και αποκτήσατε τρεις κόρες και πέντε εγγόνια. Λάτρης της θάλασσας όλα τα χρόνια, αθλητής και προπονητής ιστιοπλοΐας, ήσουν κοντά στο κότερο του τότε διαδόχου του ελληνικού θρόνου και μετέπειτα βασιλιά των Ελλήνων Κωνσταντίνου.

Με την πάροδο της ηλικίας σου, περίπου στας δυσμάς του βίου σου, πάλεψες με την ασθένειά σου με πολύ κουράγιο και υπομονή, με τη μεγάλη προσοχή των παιδιών σου και την άοκνο επιμέλεια της συζύγου σου, μέχρι που οι δυνάμεις σου σε εγκατέλειψαν. Ήμουν δίπλα σου, και τα αδέλφια μας και η οικογένειά σου, όταν άφησες την τελευταία σου πνοή, ώρα 11 και 20 και 12 δεύτερα, 26 Νοεμβρίου 2023, εορτή του Αγίου Στυλιανού. Η οικογένειά σου, τα αδέλφια σου, φίλοι και συγγενείς και εγώ παρόντες για το στερνό αντίο.

Η μητέρα σου Ελένη και ο πατέρας σου Απόστολος έδωσαν εντολή να διαβαστείς στους Αγίους Αποστόλους, να τον παραλάβομε από εκεί Παναγιώτης και Αλεξάνδρα και οι τέσσερις μαζί. Καλό σου κατευόδιο με σκάφος γερό με μπρούτζινο κατάρτι και ξάρτια, ποδάρι και σκότα δυνατά, πηδάλιο καινούργιο, λαγουδέρα βαριά, το πανί λευκό, να περάσεις τον ωκεανό με ούριο άνεμο, μπάτη δροσερό. Όταν φθάσεις στη πύλη του Άδη, λαλεΙ «αποδός τα πορθμεία» και ο αδελφός σου με δραχμή τα πληροί. Και ο Αρχάγγελος την πύλη ανοίγει και σε οδηγεί στην πρώτη οδό της Παραδείσου, ήσυχο και δροσερό. Ελαφρύ σου το χώμα.

Ο αδελφός σου

Γεώργιος Αποστόλου Οικονομέας

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2024

Προγραμματική σύμβαση για έκδοση άδειας το υδατοδρόμιου στο Γύθειο

Στις 28 Δεκεμβρίου 2023 υπεγράφη προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Δήμου Ανατολικής Μάνης, του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης για τη χρηματοδότηση της «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ & ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΦΑΚΕΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΙΔΡΥΣΗΣ ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΟΥ ΣΤΟΝ ΛΙΜΕΝΑ ΓΥΘΕΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ». Η διάρκεια της προγραμματικής σύμβασης είναι δέκα (10) ημερολογιακοί μήνες. Κύριος και Φορέας Διαχείρισης του έργου είναι το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ανατολικής Μάνης και με τη σύμβαση ορίζονται η Περιφέρεια Πελοποννήσου ως Φορέας Υλοποίησης του έργου, το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Περιφέρειας Πελοποννήσου ως Φορέας Χρηματοδότησης του έργου και ο Δήμος Ανατολικής Μάνης ως Φορέας Παρακολούθησης του έργου.

Αεροπορικό δυστύχημα που οδήγησε στο θάνατο τον συμπατριώτη μας επισμηναγό Επαμεινώνδα Κωστέα.

Αεροπορικό δυστύχημα που οδήγησε στο θάνατο τον μοναδικό επιβαίνοντα του εκπαιδευτικού αεροσκάφους συνέβη στις 27 Δεκεμβρίου 2023, όταν το αεροσκάφος κατέπεσε κατά την προσγείωσή του στην 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος στην Καλαμάτα, με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του κυβερνήτη του, Επισμηναγού (Ι) Επαμεινώνδα Κωστέα, 40 ετών.

Ο Επαμεινώνδας Κωστέας καταγόταν από τη Μεγάλη Μαντίνεια του δήμου Δυτικής Μάνης, όπου και ετάφη. Ήταν παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών. Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας απέδωσε  μεταθανάτιες τιμές στον πεσόντα σε ώρα υπηρεσίας ανώτερο αξιωματικό και τον προήγαγε μετά θάνατο στο βαθμό του αντιπτεράρχου.

O συμπατριώτης μας Αντιστράτηγος Δημόκριτος Κωνσταντάκος αναλαμβάνει διοικητής της 1ης Στρατιάς.

Κατά τις κρίσεις των αξιωματικών των Ενόπλων μας Δυνάμεων, που έγιναν τον Ιανουάριο, μεταξύ εκείνων των Αντιστράτηγων που κρίθηκαν διατηρητέοι συγκαταλέγεται και ο συμπατριώτης μας Αντιστράτηγος Δημόκριτος Κωνσταντάκος που αναλαμβάνει ανώτερη θέση, τη διοίκηση της 1ης Στρατιάς.

Ο Αντιστράτηγος Δημόκριτος Κωνσταντάκος γεννήθηκε το 1966 στο Γύθειο Λακωνίας. Εισήλθε το 1983 στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, από την οποία αποφοίτησε το 1987 με τον βαθμό του Ανθυπολοχαγού του Πεζικού. Ως κατώτερος Αξιωματικός υπηρέτησε σε Μονάδες Εκστρατείας με τα καθήκοντα του Διμοιρίτη και του Διοικητή Λόχου. Φοίτησε σε όλα τα προβλεπόμενα σχολεία του Όπλου του. Το 2000 φοίτησε στην Ανώτατη Σχολή Πολέμου και το 2002 φοίτησε στη Διακλαδική Σχολή Επιτελών Εθνικής Άμυνας (Δ.Σ.Ε.Α). Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του ως ανώτερος Αξιωματικός υπηρέτησε στην 96 ΑΔΤΕ. Το 2005 του ανατέθηκαν τα καθήκοντα του Διοικητή του 572 ΕΤΠ. Ακολούθως υπηρέτησε ως επιτελής στο ΓΕΣ.

Με την προαγωγή του σε Συνταγματάρχη το 2012, φοίτησε στη Σχολή Εθνικής Άμυνας (Σ.ΕΘ.Α.). Ακολούθως το 2013 μετατέθηκε στο ΓΕΣ. Το 2015 του ανατέθηκαν τα καθήκοντα του Διοικητή του 1/38 ΔΤΕ, με έδρα τη Ρόδο. Το 2016 μετατέθηκε στο ΓΕΣ αναλαμβάνοντας τα καθήκοντα του Υποδιευθυντή  ΔΠΖ. Το 2017 προάγεται σε Ταξίαρχο και του ανατίθενται τα καθήκοντα του Διοικητή της 96 ΑΔΤΕ«ΧΙΟΣ», με έδρα τη Χίο. Το 2018 τοποθετείται στο ΓΕΣ με τα καθήκοντα του Διευθυντή ΔΙΔΕΚΠ.

Το 2019 έχοντας προαχθεί σε Υποστράτηγο, τοποθετείται Διοικητής στη ΙΙ M/K MΠ «ΕΛΑΣΣΩΝ». Το 2020 τοποθετήθηκε στο ΓΕΣ με τα καθήκοντα του Υποδιοικητή ΓΕΠΣ-ΔΙΔΙΟΕ και ακολούθως το 2021 του ΔΑ’Κ.To 2022 προήχθη σε Αντιστράτηγο και ανέλαβε τα καθήκοντα του Επιτελάρχη ΓΕΣ. Με απόφαση του ΚΥΣΕΑ στις 17 Ιανουαρίου 2023 αναλαμβάνει τα καθήκοντα του Διοικητή του Δ΄ Σώματος Στρατού «ΘΡΑΚΗ».

Του έχουν απονεμηθεί το σύνολο των προβλεπόμενων από το βαθμό του Παράσημων, Μεταλλίων και Διαμνημονεύσεων. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακών Τίτλων Applied Strategy and International Security του Πανεπιστημίου του Πλύμουθ και στις Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών και Κρίσεων του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι γνώστης της Αγγλικής γλώσσας. Είναι νυμφευμένος και έχει 2 τέκνα.

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2024

Ολοκληρώθηκαν οι χερσαίες εγκαταστάσεις του υδατοδρομίου Καλαμάτας από την εταιρία Hellenic Seaplanes:

Άρχισε η κατασκευή των χερσαίων εγκαταστάσεων του υδατοδρομίου Καλαμάτας και συγκεκριμένα η τοποθέτηση του σταθμού επιβατών στο μεσσηνιακό λιμάνι από την εταιρία Hellenic Seaplanes . Το πρώτο βήμα που ολοκληρώθηκε περιελάβανε την τοποθέτηση του κτιρίου εξυπηρέτησης επιβατών του υδατοδρομίου στον εσωτερικό λιμένα. Ο σταθμός εξυπηρέτησης επιβατών υδροπλάνου προβλέπεται να εξυπηρετεί ταξιδιώτες όλον τον χρόνο, καθώς μέσα σε αυτόν θα μπορούν:

– να κάνουν επιτόπου έκδοση νέων εισιτηρίων

– να τσεκάρουν τα εισιτήρια πριν την πτήση τους

– να γίνονται οι απαραίτητοι έλεγχοι πριν το ταξίδι τους

– να παραμένουν στην αίθουσα αναμονής μέχρι να ξεκινήσει η πτήση τους.

Η συνέχεια περιλαμβάνει την ολοκλήρωση των υδάτινων εγκαταστάσεων με την τοποθέτηση της πλωτής προβλήτας πρόσδεσης όπου θα γίνεται η επιβίβαση και αποβίβαση των επιβατών. Ο Δήμαρχος Καλαμάτας, κ. Θανάσης Βασιλόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων: “Βρισκόμαστε ένα βήμα πιο κοντά στο να δούμε τα πρώτα υδροπλάνα να πετούν στην πόλη μας, στο λιμάνι της Καλαμάτας… “. Μαζί με τις κατασκευές στο καλαματιανό λιμάνι δημιουργείται και η ψηφιακή ταυτότητα του έργου και η επίσημη σελίδα του υδατοδρομίου παρέχοντας όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται το επιβατικό κοινό για να ενημερωθεί για το προφίλ του έργου, τις εγκαταστάσεις, τις παροχές του και τα εν δυνάμει δρομολόγια και πτήσεις των υδροπλάνων από/προς αυτό. Η ιστοσελίδα είναι προσβάσιμη μέσω του www.hellenic-waterairports.com, την ενημερωτική πλατφόρμα του δικτύου υδατοδρομίων της Hellenic Seaplanes στην Ελλάδα

Στο πρόγραμμα της ίδιας εταιρίας περιλαμβάνεται βιώσιμο δίκτυο υδατοδρομίων Πελοποννήσου από τα υδατοδρόμια Πάτρας, Κυλλήνης, Καλαμάτας, Ερμιονίδας, Μονεμβασιάς, Ναυπλίου, Νέας Κίου και Γυθείου.

4ήμερο  Προληπτικής Ιατρικής και Εξειδικευμένης Ιατρικής Φροντίδας στην Αρεόπολη

Στη συνέχεια αυτού του προγράμματος, που άρχισε από το 2019 να προωθείται από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες επισκέφθηκαν για τρίτη φορά την Αρεόπολη από την  Παρασκευή 30 Νοεμβρίου έως και την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023.Η υλοποίηση του προγράμματος οργανώθηκε από το Κέντρο Υγείας Αρεόπολης με συντονιαμό του διευθυντή του Ανάργυρου Μαριόλη.

Το ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και τεχνικό προσωπικό του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος που συμμετείχε σε αυτή τη δράση επιδόθηκε με αλτρουισμό και ζήλο σε ένα έργο ανιδιοτελούς προσφοράς φροντίδας σε ανθρώπους που χρήζουν προσοχής και βοήθειας. Έργο όλων μας συνιστά η προαγωγή της υγείας του πληθυσμού μέσα από δράσεις πρόληψης αλλά και έγκαιρης παρέμβασης, έτσι ώστε η υγεία ως πανανθρώπινο αγαθό να αποδεσμεύεται από όρους οικονομικούς, γεωγραφικούς ή κοινωνικούς και να εξασφαλίζεται αδιαπραγμάτευτα ότι η ζωή προσφέρεται σε όλους με αξιοπρέπεια.

Εξειδικευμένοι ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων εξέτασαν συνολικά 1151 πολίτες και πραγματοποιήθηκαν 997 παρακλινικές εξετάσεις, προσφέροντας δωρεάν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν κατάλληλα τόσο οξείες όσο και χρόνιες παθήσεις. Διενεργήθηκαν μεταξύ άλλων μικροχειρουργικές επεμβάσεις, τεστ Παπανικολάου, μαστογραφίες, μετρήσεις οστικής πυκνότητας, υπερηχογραφήματα και ακτινογραφίες. Οι επαγγελματίες υγείας όλων των ειδικοτήτων παρείχαν εμπεριστατωμένη συμβουλευτική και άρτια φροντίδα στους κατοίκους της Μάνης.

Οι νέες τιμές διοδίων από 1η Ιανουαρίου 2024 στον Αυτοκινητόδρομο ΜΟΡΕΑΣ

Όπως ανακοίνωσε η ΜΟΡΕΑΣ Α.Ε., από τα μεσάνυχτα της Κυριακής 31 Δεκεμβρίου 2023 προς Δευτέρα 1 Ιανουαρίου 2024, τα διόδια τέλη στον αυτοκινητόδρομο Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα/Σπάρτη για τα επιβατηγά αυτοκίνητα διαμορφώνονται ως ακολούθως (σε €),  κατά τη διέλευση από τους πιο κάτω σταθμούς διοδίων:: Σπαθοβουνίου 2,70,  Νεστάνης 2,60, Γέφυρας Μάναρη 2,10, Βελιγοστής 1,35, Καλαμάτας 2,05, Πετρίνας 3,15,  Πλευρικοί Παραδεισίων  0,80, Πλευρικοί Αρφαρών 0,80, Πλευρικοί Θουρίας 0,50.

Καλαμάτα – Καρδαμύλη – Αρεόπολη και Πύργος-Καλό Νερό-Τσακώνα: Δύο μελέτες οδικών έργων μανιάτικου ενδιαφέροντος, σε …βραδεία εξέλιξη

Και οι δύο μελέτες ενδιαφέρουν τη Μάνη, η μία άμεσα και η άλλη έμμεσα. Η πρώτη, που αφορά την επαρχιακή οδό: Καλαμάτα – Καρδαμύλη – Αρεόπολη βελτιώνει ολόκληρο το κύριο οδικό δίκτυο της Μάνης για να χρησιμοποιείται με ασφάλεια από τους ντόπιους και τους επισκέπτες αλλά και συμβάλει στη χρονική επαναπροσέγγιση της Μέσα Μάνης με τη μεγαλούπολη της Καλαμάτας που έχει ατονήσει όταν οι θαλάσσια επικοινωνία αντικαταστάθηκε με την οδική. Η δεύτερη, που αφορά τη νέα χάραξη της εθνικής οδού Πύργος-Καλό Νερό-Τσακώνα, επιτρέπει τη γρήγορη μετακίνηση επισκεπτών από τη δυτική Ελλάδα στη νότια, συμπεριλαμβανομένης και της Μάνης.

Η μελέτη που αφορά την επαρχιακή οδό Καλαμάτα – Καρδαμύλη – Αρεόπολη και ειδικότερα βελτιώσεις στα τμήματα από τη Βέργα μέχρι τα Σωτηριάνικα μήκους πέντε χιλιομέτρων περίπου, από την Πλάτσα μέχρι τη Λαγκάδα μήκους εφτά χιλιομέτρων περίπου και από τον Άγιο Νίκωνα μέχρι το Οίτυλο μήκους επίσης εφτά χιλιομέτρων περίπου, καθώς και η παράκαμψη της Καρδαμύλης. Η εκπόνηση των απαιτούμενων μελετών έχει ενταχθεί στο Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Πελοποννήσου του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης 2021-2025 με εγκεκριμένη χρηματοδότηση 899 000 ευρώ.

Μετά το υπό κατασκευή του τμήματος Πάτρα-Πύργος του αυτοκινητόδρομου της Ολυμπίας Οδού, προχωρούν και οι μελέτες τμήμα Πύργος-Καλό Νερό-Τσακώνα που είναι το τελευταίο για να ολοκληρωθεί. Η αναβάθμιση σε αυτοκινητόδρομο του οδικού άξονα Πύργος (Ποταμός Αλφειός) – Καλό Νερό – Τσακώνα μήκους 76,5 χλμ., ολοκληρώνει το μεγάλο οδικό δακτύλιο της Πελοποννήσου Κόρινθος-Πάτρα-Πύργος-Τσακώνα-Τρίπολη-Κόρινθος. Τις μελέτες πραγματοποιεί η Ολυμπία Οδός μέσω υπουργικής απόφασης του 2022 όπου και δόθηκε η σχετική εντολή στον Παραχωρησιούχο ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ.

Τα προβλήματα με τις μελέτες είναι ότι έχουν μακρό χρόνο εξέλιξης, δεδομένου ότι οι αμοιβές των μελετητών μεγαλώνουν μέσω των παρατάσεων και οι άμεσα ενδιαφερόμενοι ασκούν περιορισμένες πιέσεις λόγω της μη αμεσότητας του αποτελέσματός τους. Κανένας δεν μπορεί να εξασφαλίσει πότε θα ολοκληρωθούν, ποιες από τις προτάσεις που καταλήγουν θα υιοθετηθούν και πότε θα χρηματοδοτηθούν και πότε θα ολοκληρωθούν τα αντίστοιχα έργα. Ας σημειωθεί ότι η μελέτη για τον οδικό άξονα Σπάρτη – Γύθειο που αποφασίστηκε το 2006 δεν έχει τελειώσει ακόμα…

ΗΛΙΑΣ ΛΟΥΚΑΡΕΑΣ

Ένας άνθρωπος υπόδειγμα ζωντάνιας, εξωστρέφειας και κοινωνικότητας. Θαρρετός με όσους συναναστρεφόταν στη δουλειά του στο Τεχνικό Τμήμα του ΟΤΕ, συναδέλφους και πελάτες, προωθητικός των ιδεών του στο χώρο του αθλητισμού και των τοπικών υποθέσεων, υποδειγματικός στην αξιοποίηση της σημαντικής αγροτικής περιουσίας του. Πάνω από όλα όμως ήταν υποδειγματικός οικογενειάρχης, σπουδάζοντας τις δύο θυγατέρες που απέκτησαν με την άξια εκπαιδευτικό σύζυγό του Μαρία Μυταρέα και συμβάλλοντας στην αποκατάστασή τους, χαρούμενος που είδε τη βιολογική προέκτασή του με εγγόνια.

Τον γνώρισα πριν από 20 χρόνια όταν εντάχθηκε στην ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ και συνέβαλε από τότε στην προώθηση στην κοινωνία των ιδεών της μέσω προσωπικών επαφών και προώθησης των εκδόσεών της.

Τη ζωντάνια του διοχέτευσε από μικρή ηλικία στον αθλητισμό, με διακρίσεις στα γήπεδα αλλά και ως αθλητικός παράγοντας στη συνέχεια της Αθλητικής Ένωσης Μάνης. Αυτή τη ζωντάνια κατάφερνε να την μεταφέρει στους ποδοσφαιριστές συμβάλλοντας έτσι σημαντικά στις πολλές νίκες της Ομάδας κατά τα τελευταία χρόνια.

Με γενετικές ρίζες  από το Νιοχώρι, δισέγγονός του παπά – Δημήτρη Λουκαρέα που ένας του γιός παντρεύτηκε και εγκαταστάθηκε στα Ρίγκλια, αποτελούσε ισχυρή προσωπικότητα στην ανθρώπινη κοινωνία αυτού του χωριού, αλλά και του γειτονικού Αγίου Νικολάου και των Γιαννιτσανίκων που είχε ιδιόκτητη οικογενειακή κατοικία.

Την τελευταία φορά που μιλήσαμε, στις αρχές Δεκεμβρίου, μου είπε ότι βρίσκεται σε νοσοκομείο της Αθήνας για να αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα υγείας και ότι θα συναντιόμαστε με την επιστροφή του, αλλά δυστυχώς οι απρόβλεπτες εξελίξεις οδήγησαν στο σιωπηρό μονομερή αποχαιρετισμό του…

Νίκος Ευστρ. Μαραμπέας