ΤΑΒΕΡΝΑ «ΣΕΒΑΣΤΗΣ» στις Κιτριές, Σεβαστής Γαϊτανάρου

Επί του δρόμου που οδηγεί στις Κιτριές από Καλαμάτα βρίσκεται το εστιατόριο – ταβέρνα της Σεβαστής. Η θέση εξασφαλίζει επιβλητική θέα, αγναντεύοντας το απέραντο γαλάζιο του Μεσσηνιακού Κόλπου. Ξεκίνησε να λειτουργεί πριν τρία χρόνια. Προσφέρει εδέσματα μέσα σ’ ένα όμορφο και καθαρό περιβάλλον με άψογο σέρβις. Οι γεύσεις είναι μοναδικές: ορεκτικά μελιτζανοσαλάτες, τυροκαυτερή, κολοκυθοκεφτέδες, κροκέτες κ.λπ., όλα χειροποίητα. Προσφέρονται από φαγητά της ώρας (ψητά) μέχρι μαγειρευτά με μανιάτικο ελαιόλαδο σύμφωνα με τις παραδοσιακές συνταγές της περιοχής. Όλα είναι φτιαγμένα με πολύ μεράκι, χρησιμοποιώντας φρέσκα υλικά και κρέατα ντόπιας παραγωγής (μοσχάρια, κουνέλια, κοκόρια, αρνιά). Επίσης σερβίρονται θαλασσινά αλιευμένα από ντόπιους ψαράδες. Σπεσιαλιτέ του καταστήματος είναι η σαλάτα της Σεβαστής.

Λειτουργεί καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου από τις 12 το μεσημέρι μέχρι αργά το βράδυ.

Δίπλα στο εστιατόριο βρίσκεται παιδική χαρά για να απασχολούνται τα παιδιά, εξασφαλίζοντας την άνετη παραμονή των γονέων τους στο εστιατόριο – ταβέρνα. Κάτω από την ταβέρνα υπάρχει άνετος χώρος στάθμευσης για τους επισκέπτες. Οι χώροι του καταστήματος διατίθενται για κοινωνικές εκδηλώσεις (γάμους, βαφτίσια).

Το εστιατόριο πλήρως εξοπλισμένο σ’ ένα εκπληκτικό περιβάλλον είναι η ιδανική λύση για τις γαστριμαργικές απαιτήσεις των επισκεπτών.

Αντώνης Ρουμανέας