Φολέγανδρος & Καρδαμύλη στα κορυφαία μυστικά χωριά της Ευρώπης

Ένας από τους σημαντικότερους προωθητές του τουρισμού αποτελούν οι  ιστοσελίδες στο Internet. Ιδιαίτερα οι παλαιότερες και πιο γνωστές. Με την προεξέταση, από ειδικούς απεσταλμένους, των περιοχών τουριστικού ενδιαφέροντος της κάθε χώρας  και το καλοτραβηγμένο οπτικό υλικό απ` αυτές που αναρτούν, προσελκύουν το ενδιαφέρον όσων προγραμματίζουν ταξίδια αναψυχής.  Τελικό αποτέλεσμα αυτών των προσεγμένων διαδικασιών είναι, εκτός από την ενημέρωση των ταξιδιωτών,  και το σημαντικό όφελος για τις περιοχές που επιλέγουν και προβάλλουν, όπως η καταχώρηση που ακολουθεί.

Το δημοφιλές www.travelandleisure.com για ταξιδιώτες όλου του κόσμου, αποθεώνει Φολέγανδρο και Καρδαμύλη σε ένα αφιέρωμα με τα καλύτερα άγνωστα χωριά της Ευρώπης.

«Αυτό το γαλήνιο μέρος στις Κυκλάδες, δεν μοιάζει καθόλου με τη γειτονική του Σαντορίνη: κανένα κτίριο δεν έχει πάνω από δυο ορόφους, δεν υπάρχουν κρουαζιερόπλοια στο λιμάνι, ούτε μπουτίκ και πολυτελή ρεστοράν. Αντίθετα, σ’ αυτό το απομονωμένο νησί στο Αιγαίο, τα κύματα σκάνε σε βοτσαλωτές παραλίες, κατσίκες αναρριχούνται στους λόφους κι ένας παλιός ξύλινος ανεμόμυλος γυρνάει με το αλμυρό αεράκι. Είναι ένα υπέροχο ήσυχο καταφύγιο γι΄ αυτούς που κουράστηκαν από τους πιο συμβατικούς ελληνικούς προορισμούς», αναφέρει ανάμεσα σε άλλα για τη Φολέγανδρο.

«Αν έχετε ακούσει τις φήμες που λένε ότι τα βουνά και οι λευκές αμμουδιές της Μάνης αξίζουν το ταξίδι από την Αθήνα, δεν είστε οι μόνοι. Αυτοί που ξέρουν πάνε εκεί για μια αυθεντική εμπειρία παράδοσης», συνεχίζει για την Καρδαμύλη.