Στις  φετινές «Γαλάζιες Σημαίες» και αρκετές ακτές της Μάνης.

Ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος “Γαλάζια Σημαία” στη χώρα μας, οι βραβεύσεις ακτών και μαρίνων. Με 486 βραβευμένες ακτές, η Ελλάδα κατέχει την 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 47 χώρες.  Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος, στο σύνολο των 47 χωρών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα, η Ελλάδα κατείχε το 25% των νέων βραβευμένων ακτών.

Φέτος, χρόνια που έχει χαρακτηρισθεί από το Διεθνή Οργανισμό Τουρισμού ως Διεθνές Έτος Αειφόρου Τουρισμού για την Ανάπτυξη, η «Γαλάζια Σημαία», το πλέον αναγνωρίσιμο οικολογικό σήμα ποιότητας για ακτές, μαρίνες και σκάφη αειφόρου τουρισμού, συμπληρώνει 30 χρόνια εφαρμογής στον κόσμο και στην Ελλάδα. Η ετήσια αναγγελία των βραβευμένων με τη Γαλάζια Σημαία ακτών και μαρίνων της χώρας μας πραγματοποιήθηκε στις 15 Μαΐου στην Αθήνα.

Η «Γαλάζια Σημαία» αποτελεί το πλέον αναγνωρίσιμο και διαδεδομένο διεθνώς οικολογικό σύμβολο ποιότητας στον κόσμο. Απονέμεται από το 1987, σε ακτές και μαρίνες οι οποίες πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις βράβευσης. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη βράβευση μίας ακτής με τη «Γαλάζια Σημαία», είναι η ποιότητα υδάτων σε αυτήν  να είναι «Εξαιρετική». Καμία άλλη διαβάθμιση της ποιότητας, ακόμα και «Καλή», δεν είναι αποδεκτή από το Πρόγραμμα. Η βράβευση έχει διάρκεια ενός έτους.

Κατά τη φετινή διαδικασία εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα αυτό και οι πιό κάτω ακτές της Μάνης:

Δήμος Ανατολικής Μάνης: Σκουτάρι, Μαυροβούνι 1, Μαυροβούνι 2, Βαθύ/Belle Helene Hotel, Γύθειο 2/Σελινίτσα

Δήμος Καλαμάτας: Μικρή Μαντίνεια, Ανατολ. Καλαμάτα 2/Τέρμα Ναυαρίνου, Βέργα-Αλμυρός.