Στις 25  Νοεμβρίου έγινε η ενθρόνιση του Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων Θεόκλητου Λαμπρινάκου στην Καλαμπάκα

Την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου, ο νεοεκλεγείς Μητροπολίτης Σταγών & Μετεώρων Θεόκλητος έδωσε την, προβλεπόμενη από τον Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας,  διαβεβαίωση ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ακολούθησε η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη στο Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος στην Καλαμπάκα, έδρα της Μητροπόλεως, το Σάββατο 25 Νοεμβρίου, όπου με μεγαλοπρέπεια και εκκλησιαστική τάξη πραγματοποιήθηκε η τελετή Ενθρόνισης. Η υποδοχή του νέου Μητροπολίτου έγινε αρχικά στη Βασιλική Καλαμπάκας και στη συνέχεια κλήρος και λαός τον υποδέχτηκε στη κεντρική πλατεία της πόλης. Ο Δήμαρχος Καλαμπάκας προσφώνησε τον νέο Ποιμενάρχη, ο οποίος τον καλωσόρισε και ανέφερε ότι θα έχουν αγαστή συνεργασία για το κοινό καλό του τόπου. Αμέσως μετά ακολούθησε πομπή προς τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Βησσαρίωνος, όπου ενώπιον του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου πραγματοποιήθηκε η τελετή της Εγκατάστασης του νέου Μητροπολίτη.

Οι ευχές όλων μας, για την αποτελεσματική διεκπεραίωση των καθηκόντων του, θα τον ακολουθούν σ` όλη της διάρκεια της ποιμαντορίας του.