Νεκρός από πνιγμό ο ιεροκήρυκας της Μητρόπολης Μάνης Ανδρέας Μπολοβίνος.

 

Την Τρίτη 20 Μαρτίου, εντοπίστηκε νεκρός στη θαλάσσια περιοχή των Καλυβίων του δήμου Ανατολικής Μάνης, ο αρχιμανδρίτης της Μητρόπολης Μάνης Ανδρέας  Μπολοβίνος .

O αρχιμανδρίτης ξεκίνησε με το όχημά του από το Γύθειο, ενώ το σήμα του κινητού του σταμάτησε να εκπέμπει στις 7:20΄ μμ της Δευτέρας, με το τελευταίο στίγμα να δίνεται από την ευρύτερη περιοχή του Κότρωνα.

O Ανδρέας Μπολοβίνος γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1955. Χειροτονήθηκε διάκονος στις 3/6/2006 και πρεσβύτερος στις 4/6/2006. Ιδιαίτερα καλλιεργημένος πνευματικά, ήταν πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών από το 1978 και της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών από το 1989.

Από την ημέρα της χειροτονίας του υπηρετούσε ως ιεροκήρυκας στη Μητρόπολη Μάνης. Είχε αναπτύξει σημαντική ιεροκηρυκτική δραστηριότητα, ασκώντας παράλληλα αφιλοκερδώς την ιατρική ως παιδοψυχολόγος.

Από κοινού με τον πρόσφατα αποθανόντα Μητροπολίτη Μάνης Χρυσόστομο είχαν παραχωρήσει στο ίδρυμα «Χαμόγελο του παιδιού» κτιριακή ιδιοκτησία τους στον οικισμό που βρέθηκε νεκρός, τα Καλύβια, για να στεγαστούν κατασκηνώσεις των παιδιών που το ίδρυμα αυτό φιλοξενεί.