ΤΑΒΕΡΝΑ – ΨΗΣΤΑΡΙΑ «ΡΟΔΙ» στα Καλιανέϊκα Δολών Παναγιώτας Θεοδωρακοπούλου

Είκοσι περίπου χιλιόμετρα από την Καλαμάτα στον οικισμό Καλιανέϊκα της τοπικής κοινότητας Δολών βρίσκεται η ταβέρνα «ΡΟΔΙ».

Τόπος φιλόξενος και ζεστός, πλούσιος σε αρώματα και παραδοσιακές γεύσεις. Οικογενειακή επιχείρηση που λειτουργεί χειμώνα – καλοκαίρι με ξυλόφουρνο που δίνει ξεχωριστή γεύση στα προσφερόμενα φαγητά, ικανοποιώντας διαφορετικές γευστικές επιθυμίες. Ψωμί προζυμιού που σερβίρεται φρέσκο και διατηρώντας αναλλοίωτα τα ευεργετικά συστατικά του. Φαγητά ψητά και μαγειρεμένα με αγνά – φρέσκα υλικά. Σπεσιαλιτέ του μαγαζιού το κοντοσούβλι φούρνου και η μανιάτικη τυρόπιτα. Ξεκίνησε να λειτουργεί η ταβέρνα το 2008 και όσο περνάει ο καιρός, χάρη στις ιδιαίτερες ικανότητες της άξιας μαγείρισσας Γιώτας, που αντλεί την έμπνευσή της από τη μανιάτικη τοπική κουζίνα, ο χώρος αυτός γίνεται γαστρονομικός προορισμός.

Το «ΡΟΔΙ» απέχει πολύ από την πολύβουη “πιάτσα” των λοιπών εστιατορίων της παραλιακής ζώνης, αλλά το σημείο που βρίσκεται σε συνδυασμό με τα λευκά μισά κουρτινάκια του και το καταπράσινο γκαζόν του εξωτερικού χώρου, χαρίζει πόντους ιδιωτικότητας για ευχάριστη παραμονή.

Το θετικό στην περίπτωσή μας είναι ότι υπάρχουν πολλοί λόγοι να καμαρώνουμε αυτή τη χώρα που, μέσα στην κρίση, συνεχίζει να καινοτομεί και να παράγει, να οραματίζεται και να δημιουργεί, να υλοποιεί και να κατακτά νέους στόχους.