ΚΑΦΕ – ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ «ΤΟ ΑΚΡΟΓΙΑΛΙ» Ηλία Πέτρου Βοϊδάκου στην Τραχήλα Δυτικής Μάνης

Στο ισόγειο ενός πετρόκτιστου οικήματος, πάνω από τη θάλασσα βρίσκεται το καφενείο – εστιατόριο του Ηλία Βοϊδάκου στην Τραχήλα. Το κατάστημα επαναλειτούργησε το 2014 μετά από μια μικρή ανάπαυλα υπό νέα διεύθυνση. Στην πρώτη λειτουργία ο παππούς Ηλίας Βοϊδάκος. Σήμερα ο εγγονός του Ηλίας.

Την επιμέλεια και τη φροντίδα στην γαστρονομία έχει η Ρένα Βοϊδάκου, μητέρα του Ηλία, παίρνοντας τη σκυτάλη από την πεθερά της Ελένη, συνεχίζοντας τη μανιάτικη γαστρονομική παράδοση. Άτομο με ταλέντο, δημιουργικότητα και όραμα δίνει την πολύ προσωπική εκδοχή της για μια γαστρονομική εμπειρία, χωρίς όρια στην έμπνευση, στις προσμίξεις, στους πειραματισμούς, υπενθυμίζοντας ότι η γεύση είναι από τις υπέρτατες χαρές της ζωής και δίνοντας τη δική της εκδοχή της σχέσης μεταξύ γαστρονομικής μνήμης και εποχικότητας.

Λειτουργεί το μαγαζί μεσημέρι – βράδυ από Απρίλη (λίγο μετά το Πάσχα) μέχρι τον Οκτώβριο, προσφέροντας παραδοσιακά μαγειρευτά φαγητά, ψητά, θαλασσινά, συνδυάζοντας αρμονικά την παράδοση με τις προτιμήσεις του πελάτη.

Σπεσιαλιτέ του καταστήματος μελιτζάνα με σάλτσα και τυρί, καθώς και ομελέτες με ντόπια αυγά.

Πρόκειται για μια οικογενειακή επιχείρηση με τρομερή θέληση και αποφασιστικότητα αλλά και από σεβασμό στον πελάτη, με βαθιά αγάπη γι’ αυτό που κάνουν.

Αντώνης Ρουμανέας