ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ – ΤΑΒΕΡΝΑ «Η ΚΑΡΑΒΟΠΕΤΡΑ» ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΟΥΜΟΥΤΣΕΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΟΙΤΥΛΟ

Ο αρμονικός συνδυασμός τοποθεσίας, εκλεπτυσμένου διακοσμητικού γούστου και εξαιρετικής γαστρονομικής τέχνης είναι δώρο για τις αισθήσεις. Έτσι ακριβώς σκέφθηκαν το 1999 (είκοσι χρόνια πριν) ο Νίκος Κουμουτσέας και η γυναίκα του Εύη Μπατσινίλα για να δημιουργήσουν την «ΚΑΡΑΒΟΠΕΤΡΑ».

Η ΚΑΡΑΒΟΠΕΤΡΑ είναι παραδοσιακή ταβέρνα με είδη κρεατικών που παράγονται από τους ίδιους αφού τρέφουν μοσχάρια, αρνιά, κατσίκια και πουλερικά που διατρέφουν σε ιδιόκτητες κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις.

Ψάρια φρέσκα που ψαρεύονται από τοπικούς ψαράδες και διατίθενται τόσο για εμπορία όσο και για κατανάλωση μαγειρεμένα στην πελατεία τους. Ακολουθείται η αυθεντική κουζίνα των γιαγιάδων με τοπικής παραγωγής υλικά.

Μοσχαράκι κοκκινιστό, γιουβέτσι, είναι τα σπεσιαλιτέ του μαγαζιού και ακολουθούν πολλά άλλα είδη φαγητών τόσο με πρώτη ύλη το κρέας όσο και το ψάρι. Οι συνταγές παίρνουν αξία, όταν μοιράζονται με τους πελάτες, όταν κάνουν τα πρόσωπά τους φωτεινά και χαρούμενα.

Ο χώρος αυτός της κλασικής ταβέρνας, που έχει καθιερωθεί ως στέκι καλοφαγάδων ήδη από το 1999, είναι καθαρός και φιλόξενος, το δε καλοκαίρι η θέα σε συνδυασμό με την αύρα της θάλασσας του κόλπου του Οιτύλου, κερδίζει αμέσως τον πελάτη, όπως άλλωστε και η ευγένεια των ιδιοκτητών.

Στο κατάστημα θα ενημερωθεί ο πελάτης άψογα και με χαμόγελο, θα εξυπηρετηθεί γρήγορα και στο τέλος θα χρεωθεί τις σωστές τιμές για την ποιότητα φαγητών που διαλέγει.

Αντώνης Ρουμανέας