Μικροβελτιώσεις στην Εθνική Οδό Σπάρτης – Γυθείου 1.350.000 ευρώ.

Υπεγράφη, στα μέσα Μαϊου από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη και τον ανάδοχο εκπρόσωπο της εταιρεία Κων. Μιλτ. Λαλιώτης που μειοψήφησε στο σχετικό διαγωνισμό,  η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου: “Βελτίωση – αναβάθμιση της με αρ. 39 Εθνικής Οδού στο τμήμα Τρίπολης – Σπάρτης – Γυθείου”, αρχικού προϋπολογισμού 1.350.000 ευρώ. Η σύμβαση, μετά την έκπτωση  65,37%.επί των τιμών του προϋπολογισμού του έργου που έδωσε η μειοδότρια εταιρεία ανέρχεται στο ύψος των 377 022,01 € (πλέον ΦΠΑ 24%). Η  χρηματοδότηση προέρχεται από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και η επίβλεψη θα γίνει από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας.

Στη μελέτη του έργου προβλέπονται εργασίες συντήρησης σε διάφορες θέσεις της Εθνικής Οδού Σπάρτης – Γυθείου που έχουν υποστεί φθορές, καθώς και βελτίωση της κατακόρυφης και οριζόντιας σήμανσης κατά μήκος της.

Άλλη μια φορά που επιλέγονται μικροχρηματοδοτήσεις για μικροσυντηρήσεις υψηλής προτεραιότητας αυτοκινητόδρομων και ιδιαίτερα, στην περίπτωση αυτή, επιπέδου Εθνικών Οδών. Και μάλιστα όταν έχει μείνει στάσιμη για πάνω από δέκα χρόνια η μελέτη για ριζική επαναχάραξη της συγκεκριμένης οδικής αρτηρίας που συνδέει την πρωτεύουσα της Λακωνίας με τη Μάνη.