ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2019

Αεροδρόμιο Καλαμάτας: Εγκρίθηκε πίστωση 500.000 ευρώ για απαλλοτρίωση γης με σκοπό την επέκτασή του. 

Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ενέκρινε αναγκαστική απαλλοτρίωση ακινήτων, ύψους 500.000 ευρώ, για την επέκταση του αεροδρομίου Καλαμάτας.

Η απαλλοτρίωση, συνολικού εμβαδού 49.702 τ.μ., έχει σκοπό την επέκταση των χώρων στάθμευσης αεροσκαφών, του κτιρίου του αεροσταθμού και του περιβάλλοντος χώρου, τη μετακίνηση του πάρκου καυσίμων και την ανάπτυξη βοηθητικών και λοιπών ζωτικών εγκαταστάσεων και δραστηριοτήτων στη περιοχή του δήμου Καλαμάτας. Η απαλλοτρίωση κηρύσσεται υπέρ του δημοσίου και με δαπάνες αυτού. Η προκαλούμενη δαπάνη, ποσού 500.000 ευρώ θα βαρύνει το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, το υπουργείο Υποδομών εξετάζει την προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού για την ανακατασκευή και εκμετάλλευσή του, μέσω σύμβασης παραχώρησης.

Μανιάτισσα μεταξύ των βραβευθέντων δημοσιογράφων από το Ίδρυμα Μπότση.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, παραδίδει το βραβείο στην δημοσιογράφο Σπυριδούλα Σπανέα, κατά την 36η απονομή των δημοσιογραφικών βραβείων του Ιδρύματος Προαγωγής Δημοσιογραφίας Αθανασίου Βασ. Μπότση, στο Μέγαρο Σαρόγλου (ΛΑΕΔ), Αθήνα Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ

Η φετινή,36η,απονομή των δημοσιογραφικών βραβείων του Ιδρύματος Προαγωγής Δημοσιογραφίας Αθανασίου Βασ. Μπότση, πραγματοποιήθηκε  το βράδυ της 15ης Ιανουαρίου στην Αθήνα (Μέγαρο Σαρόγλου).

Μεταξύ των βραβευθέντων δημοσιογράφων είναι και η συμπατριώτισσά μας από το Οίτυλο η Σπυριδούλα- Ίριδα Σπανέα, η μοναδική για το αθλητικό ρεπορτάζ. Βραβεύτηκε  για τις δημοσιογραφικές της έρευνες για τη χρήση απαγορευμένων ουσιών στον Αθλητισμό και τις συνεντεύξεις της με προσωπικότητες του παγκόσμιου Αθλητισμού.

Κοπή βασιλόπιτας του Συλλόγου Γυναικών Μάνης με έδρα την Καλαμάτα

Mε επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης 23 Ιανουαρίου στο κέντρο Casa Marina στη Μαρίνα Καλαμάτας, η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Μάνης (πρόεδρος η Αθηνά Ξανθάκη) και του παραρτήματος της Ένωσης Απανταχού Μανιατών “Η Μάνη”.

Χαιρετισμό έκανε ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος ενώ ο Σύλλογος τίμησε τον Δρ. Ανάργυρο Μαριόλη Διευθυντή του Kέντρου Yγείας Αρεόπολης, που ανακηρύχθηκε καλύτερος Οικογενειακός Γιατρός για το 2019 από τον έγκριτο οργανισμό WONCA Europe.

Την βασιλόπιτα ευλόγησαν ο Αρχιμ. Αλέξιος Σαραντόπουλος και ο π.Σωτήριος Μαστέας.

Έντονη δραστηριοποίηση των μελών της Κοινότητας Νεοχωρίου (και Στούπας) Δυτικής Μάνης.

Διαρκής είναι η δραστηριοποίηση των μελών της Κοινότητας Νεοχωρίου, που περιλαμβάνει τους οικισμούς Νιοχώρι, Στούπα και Λεύκτρο (πρόεδρος Γεωργ. Αγ. Θεοδωρακέας, αντιπρόεδρος Γεωργ. Ευ. Χοντζέας). Κατά τους μήνες που πέρασαν από την ανάληψη των καθηκόντων τους,οι παρεμβάσεις τους είναι πολλές και σε πολλά σημεία που απαιτούσαν διορθωτικές ή καλλωπιστικές παρεμβάσεις.

Τον τελευταίο μήνα συντονίστηκε το κλάδεμα των ευκαλύπτων που είχε φυτέψει το 1997 κατά μήκος του δρόμου Στούπα – Νιοχώρι, στο τμήμα μετά την περιοχή του ελαιώνα, ο τότε πάρεδρος Στούπας Νικόλαος Δημ. Μπαρμπετσέας, προμηθεύοντας το φυτικό υλικό από το ιδιωτικό του φυτώριο. Κατά τα 20 χρόνια που πέρασαν από τότε τα δένδρα είχαν αποκτήσει μεγάλο ύψος που δημιουργούσε κίνδυνο αποκοπής κλαδιών και πτώσης τους σε κινούμενα αυτοκίνητα. Η δενδροστοιχία αυτή αναβάθμισε ποιοτικά το ξερό τοπίο και του έδωσε άλλη εικόνα. Θα ήταν εύστοχη ενέργεια του Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Μάνης, να ονοματοδοτήσει την περιοχή των ευκαλύπτων ως: Δενδροστοιχία Νικολάου Δημ. Μπαρμπετσέα