ΑΠΟ ΜΗΝΑ ΣΕ ΜΗΝΑ – Ιανουάριος 2021

Μετά την Καλαμάτα και η Σπάρτη ανακήρυξε ομόφωνα επίτιμο δημότης τον μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη.

Το δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου, αποφάσισε ομόφωνα την ανακήρυξη σε επίτιμο δημότη του Δήμου Σπάρτης τον Έλληνα μουσικοσυνθέτη, Μίκη Θεοδωράκη. Η εισήγηση γι` αυτό το θέμα προέρχεται από την παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Σπάρτης», με εισηγητή το δημοτικό σύμβουλο Αντώνη Καλομοίρη. Στην εισήγησή του ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ο Μίκης είναι ο διασημότερος Έλληνας στον κόσμο και αυτό γιατί χωρίς εθνικές ή άλλες διακρίσεις με τον αγώνα και τη μουσική του μπήκε στην καρδιά των λαών για ελευθερία. Ο Μίκης Θεοδωράκης συνέβαλε όσο κανείς στο να έχουν οι Έλληνες το προνόμιο να θεωρούνται παγκοσμίως ένας λαός που πάλεψε για την ελευθερία του και όλα τα ιδανικά που αυτή συνεπάγεται. Η τιμή που καλούμαστε να αποδώσουμε στον Μίκη Θεοδωράκη, στην πραγματικότητα είναι τιμή για την πόλη μας

Την πρόταση αποδέχθηκε και συμφώνησε στην υπερψήφισή της ο δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας , σημειώνοντας: «Ένας κολοσσός της ελληνικής μουσικής, ένα απαράμιλλο ταλέντο, διαφήμισε και δόξασε τη χώρα μας στα πέρατα της γης, επομένως και εμείς σαν συνδυασμός και εγώ προσωπικά, υπερψηφίζουμε την πρόταση αυτή». Την πρόταση αποδέχθηκαν και οι επικεφαλής των μειοψηφιών, μείζονας και πρώτης ελάσσονας, Σταύρος Αργειτάκος και Βαγγέλης Βαλιώτης.

Μικρή οικονομική ενίσχυση από την Περιφέρεια προς αθλητικά σωματεία εθνικών κατηγοριών.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου στη συνεδρίασή του τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου, την επιχορήγηση όλων των αθλητικών σωματείων εθνικών κατηγοριών των 5 Περιφερειακών Ενοτήτων, με ποσό συνολικού ύψους 92.250. Μεταξύ αυτών είναι και ο Πανγυθεατικός, που αγωνίζεται στη Γ΄ Εθνική κατηγορία ποδοσφαίρου, με επιχορήγηση 2400 Ευρώ.

Μανιάτης ο Εθνικός Διοικητής Πολιτικής Προστασίας Αντιστράτηγος (ε.α) Πυροσβεστικού Σώματος Θεοδόσιος Δημακογιάννης

Εικόνα που περιέχει άτομο, υπαίθριος

Περιγραφή που δημιουργήθηκε αυτόματα

Νέος Διοικητής του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας ορίστηκε στις 16 Δεκεμβρίου, με απόφαση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά, ο  Αντιστράτηγος (ε.α) του Πυροσβεστικού Σώματος Θεοδόσιος Δημακογιάννης, στο πλαίσιο ενίσχυσης της Πολιτικής Προστασίας με έμπειρα και απολύτως εξειδικευμένα υψηλόβαθμα στελέχη.

Ο νέος Διοικητής αναλαμβάνει τα καθήκοντά του στο πλαίσιο των προβλεπόμενων στον Ν. 4662/2020 για τη δημιουργία του Εθνικού Μηχανισμού Διαχείρισης Κρίσεων και Αντιμετώπισης Κινδύνων και την αναδιάρθρωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Για τη θέση αυτή επιλέγεται πρόσωπο εγνωσμένου κύρους που διακρίνεται για την επιστημονική του κατάρτιση καθώς και την επιχειρησιακή και διοικητική του εμπειρία, ο οποίος θα αναπληρώνει στο Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας τον γενικό γραμματέα. Παράλληλα, έχει την ευθύνη συντονισμού και καθοδήγησης των δεκατριών Περιφερειακών Διοικητών-Συντονιστών Πολιτικής Προστασίας οι οποίοι προβλέπονται στον ίδιο Νόμο, με σκοπό τον βέλτιστο συντονισμό των φορέων που εμπλέκονται στα θέματα Πολιτικής Προστασίας και συνεπικουρούν το έργο του Πυροσβεστικού Σώματος.

Σύντομο βιογραφικό σημείωμα

Ο Αντιστράτηγος του Πυροσβεστικού Σώματος ε.α, Θεοδόσιος Δημακογιάννης, γεννήθηκε το 1965 στο Αιγάλεω Αττικής, από οικογένεια που κατάγεται από τον οικισμό Φλομοχωρίουτης Κοινότητας Κότρωνα του Δήμου Ανατολικής Μάνης.

Το 1988 κατετάγη στο Πυροσβεστικό Σώμα και το 1993 αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας με το βαθμό του Ανθυποπυραγού. Κατά τη διάρκεια της θητείας του υπηρέτησε στην Ιστιαία, στη Σάμο, καθώς και σε πολλές Υπηρεσίες Π.Σ. σε Αθήνα και Πειραιά. Επί επτά χρόνια υπηρέτησε ως Αξιωματικός Επιχειρήσεων στο Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο Υπηρεσιών του Πυροσβεστικού Σώματος (199), ενώ το 2009 διετέλεσε Διοικητής της Σχολής Πυροσβεστών.Το 2013 τοποθετήθηκε Υποδιοικητής του Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων (ΕΣΚΕ), ενώ το 2014 προήχθη σε Υποστράτηγο και ανέλαβε καθήκοντα Διοικητή του ΕΣΚΕ για τα επόμενα δύο χρόνια.

Το 2016 ανέλαβε καθήκοντα Συντονιστή Επιχειρήσεων με έδρα τον Πειραιά.

Έλαβε μέρος σε επιχειρήσεις διάσωσης στους μεγάλους σεισμούς του Αιγίου και της Αττικής το 1999, καθώς και σε επιχειρήσεις κατάσβεσης μεγάλων δασικών πυρκαγιών.

Έχει συμμετάσχει στην οργάνωση και επιτήρηση της Πανελλαδικής Άσκησης «Προμηθέας», καθώς και της Πανευρωπαϊκής Άσκησης «EVITA» της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ενώ επίσης συμμετείχε στη συγγραφή του βιβλίου «Μέθοδοι Εκπαίδευσης», το οποίο διδάσκεται στη Σχολή Πυροσβεστών.

Είναι έγγαμος και πατέρας τριών παιδιών.