ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΤΙΣΤΕΑΣ

Ένα ακόμα μέλος της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ο Σταύρος Πατιστέας από τα Τσέρια Δυτικής Μάνης, έφυγε πρόσφατα από τη ζωή… Τον γνώρισα το 1998. Είχε πριν από λίγα χρόνια επιστρέψει από τη Γερμανία, όπου μετανάστευσε για βελτίωση της οικονομικής του κατάστασης. Είχαν εγκατασταθεί, με την εξαίρετη σύζυγό του, στο σπίτι τους στο χωριό. Από την υψηλή ζώνη του οικισμού απολάμβαναν την ηρεμία της ζωής των συνταξιούχων. Ήταν ιδιαίτερα περιποιητικοί σε όσους διάβαιναν από το δρόμο του σπιτιού τους, που οδηγούσε στο φαράγγι του Βυρού από το βορρά.

Συμμετείχε σε όλες τις συνάξεις και συνεστιάσεις της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, προσθέτοντας την ήρεμη και συναισθηματική άποψή του στα θέματα της κάθε συζήτησης. Τα τελευταία χρόνια οι συναντήσεις μας ήταν αραιότερες, δεδομένου ότι είχαν μετακομίσει με τη σύζυγό του στην Καλαμάτα, όπου κατοικούσαν και δραστηριοποιούνταν οι θυγατέρες του. Σε κάθε ευκαιρία, όμως, ο Σταύρος επιβεβαίωνε και επαναλάμβανε τον καλοσυνάτο εαυτό του, με την ιδιαίτερη κοινωνικότητά του και το άπλετο χαμόγελό του.

Η είδηση του θανάτου του έφθασε καθυστερημένα σε μας. Γι` αυτό απευθύνομε από αυτή τη θέση τα θερμά συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του.

Νίκος Ευστρ. Μαραμπέας