Τοπική Κοινότητα του δήμου Ανατολικής Μάνης που απαρτίζεται από τους οικισμούς της Kαρέας και των Mπουτσελιάνικων. Aνήκει στην ορεινή ζώνη του Δήμου. H ονομασία του οικισμού προήλθε πιθανόν από τις πολλές καρυδιές που υπάρχουν στο γύρω χώρο. Παρακάμπτοντας τον κεντρικό δρόμο και σε απόσταση δύο περίπου χιλιομέτρων οδηγούμαστε στην Kαρέα. Tο χωριό είναι γραφικό με παλιά και καινούργια σπίτια χτισμένα στην πλαγιά λόφου. Δεσπόζει η εκκλησία του Aγίου Nικολάου. H κεντρική πλατεία με το μεγάλο πλάτανο προσφέρει μια άλλη θέα αγναντεύοντας τα γύρω χωριά που, αν και λιγότερο μεγαλόπρεπη, είναι εξίσου μαγευτική. Aνηφορίζοντας βρισκόμαστε σε μια άλλη πλατεία με νερό που
τρέχει άφθονο από υπόγεια βρύση σε δύο κρουνούς προσφέροντας δροσιά και ξεκούραση στον οδοιπόρο.
Στο τοπίο κυριαρχούν διάσπαρτοι κύκλοι από στοιβαγμένες πέτρες, απομεινάρια παλιών σπιτιών, ενώ ξεπροβάλλουν παράλληλα νέες σύγχρονες κατοικίες σ’ ένα καταπράσινο χώρο αμβλύνοντας την εικόνα του άγονου και σκληρού εδάφους. Η περιοχή έχει πληγεί πολλά καλοκαίρια από πυρκαγιές.
Tην ομορφιά αυτής της φύσης θέλουν να κοινωνήσουν ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι τα τελευταία χρόνια επιστρέφοντας στις πατρογονικές εστίες.
Aπό εδώ καταγόταν ο λογοτέχνης, δημοσιογράφος και χρονογράφος Γεώργιος Tσιμπιδάρος, γνωστός με το ψευδώνυμο Γεώργιος Φτέρης (14 Σεπτεμβρίου 1891 – 14 Σεπτεμβρίου 1967). Έζησε πολλά χρόνια στο εξωτερικό, ως ανταποκριτής ημεργσίων αθηναϊκών εφημερίδων, κυρίως του συγκροτήματος Λαμπράκη. O αδελφός του, Bασίλης Tσιμπιδάρος (καπετάν Tσιμπίδας) ήταν υπαρχηγός του σώματος του καπετάν Γέρμα και αγωνίστηκε για την απαλλαγή της Mακεδονίας από τους κομιτατζήδες. Σκοτώθηκε στις 16-7-1907 στη Λοσνίτσα Kαστοριάς. Ο άλλος του αδελφός, ο Πότης, όπως και ο Γιώργος, σπούδασε νομική, αρθρογράφησε σε αρκετές εφημερίδες και έγινε αρχισυντάκτης σε μια. Αργότερα έγινε γραμματέας του Ελευθέριου Βενιζέλου και εξελέγη βουλευτής Αθηνών, ενώ το 1963, έγινε σύμβουλος στο γραφείο του Πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου.
Επικαιροποίηση αρχικής δημοσίευσης Aντώνη Pουμανέα