Η Βασιλική Λαζαράκου* νέα πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

Εγκρίθηκε από την Επιτροπή Δημοσίων Επιχειρήσεων, Τραπεζών, Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας και Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης της Βουλής, ο διορισμός της, μανιάτικης καταγωγής διακεκριμένης δικηγόρου, Βασιλικής Λαζαράκου στη θέση της προέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Κατά τη σχετική με τη διαδικασία ακρόαση ενώπιον των μελών της Επιτροπής της Βουλής, η κ. Λαζαράκου, αναπτύσσοντας τις προτεραιότητες της, τόνισε ότι στόχος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς είναι η προστασία των επενδυτών και η εύρυθμη λειτουργία της αγοράς, άρα, όπως είπε, χρειάζεται ένα ενισχυμένο διαφανές πλαίσιο εποπτείας της εναρμονισμένο με την ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Η κ. Λαζαράκου αναφέρθηκε στο τρίπτυχο εκσυγχρονισμός, ενίσχυση και οργάνωση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και έδωσε έμφαση στους γρηγορότερους και αποτελεσματικότερους ελέγχους, καθώς και στην αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, ώστε να λειτουργήσει ως μοχλός ανάπτυξης της οικονομίας.

«Πρέπει να προγραμματίσουμε τις νέες συνθήκες και να βοηθήσουμε τις ελληνικές επιχειρήσεις, κυρίως τις μικρές, να έχουν χρηματοδοτική βοήθεια», σημείωσε.

———————-

*Κοιτίδα της  οικογένειας Λαζαράκου  αποτελούσε η περιοχή του Κατωπαγκίου του τέως δήμου Μέσσης στη Μέσα Μάνη. Με την πάροδο των δεκαετιών πολλά μέλη της οικογένειας μετακινήθηκαν και εγκαταστάθηκαν στην περιοχή του τέως δήμου Τευθρώνης, στο Γύθειο και στο λεκανοπέδιο Αττικής