Με λαμπρότητα ο φετινός εορτασμός της Παναγίας Γιάτρισσας στις 8 Σεπτεμβρίου.

Με λαμπρότητα, ιεροπρέπεια  αλλά και σύμφωνα με τη μοναστική τάξη τελέστηκαν οι εορτές προς τιμήν της Παναγίας της Γιάτρισσας  στην κορυφογραμμή του Ταϋγέτου, μεταξύ Καστάνιας Ανατολικής Μάνης και Μηλέας Δυτικής Μάνης, και η  κοινοβιακή Ιερά Μονή συγκέντρωσε πλήθος προσκυνητών όχι μόνο από την Μάνη, αλλά και από άλλες περιοχές της πατρίδος μας.

Την παραμονή της εορτής, Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2019, στον Δισαρχιερατικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, έλκων την καταγωγή του από την Μάνη, συγχοροστατούντος του Μητροπολίτου Μάνης κ. Χρυσοστόμου, πλαισιωμένων από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεώς μας. 

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019, προεξήρχε του Όρθρου και της Θείας  Λειτουργίας ο  Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος συλλειτουργούντων των Μητροπολιτών Ιλίου κ. Αθηναγόρα και Μάνης κ. Χρυσοστόμου.

Στη συνέχεια ακολούθησε λιτανευτική περιφορά της Εικόνας της Παναγίας Γιάτρισσας, υπό τους ήχους του μοναχικού ταλάντου και της φιλαρμονικής του Δήμου Ανατολικής Μάνης. Σε ειδικό διαμορφωμένο χώρο τελέσθηκε η αρτοκλασία, εψάλει ο Εθνικός Ύμνος και ρίφθηκαν τιμητικές βολές από μανιάτικα όπλα, από τους άνδρες του Σώματος Απόδοσης Τιμών Δήμου Ανατολικής Μάνης.

Τέλος, το μεσημέρι της Κυριακής 8 Σεπτεμβρίου προσφέρθηκε, από την μοναστική αδελφότητα, τράπεζα σύμφωνα με το μοναστηριακό τυπικό.