ΤΑΠΗΤΟΚΑΘΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΧΟΧΟΛΗ Στην Παραλία Βέργας

Πριν από χρόνια ξεκίνησαν τη λειτουργία τους τα ταπητοκαθαριστήρια «Χόχολη» στη Βέργα. Σήμερα τριάντα χρόνια μετά έχουν μετεξελιχθεί σε μια σύγχρονη βιοτεχνική μονάδα καθαρισμού – φύλαξης – παραλαβής και παράδοσης κατ’ οίκον στρωμάτων, χαλιών, καναπέδων, παπλωμάτων.

Πρόκειται για μια οικογενειακή επιχείρηση που λειτουργεί από τις πρωινές μέχρι τις βραδινές ώρες.

Ρωτήσαμε έναν από τους εργαζόμενους στην επιχείρηση τον κ. Άρη Χόχολη ποιός είναι ο πιο «ενδεδειγμένος» τρόπος καθαρισμού και μας απάντησε ως εξής:

«Η ιστορία μας φανερώνει ότι ανέκαθεν οι Ελληνίδες αλλά και οι Έλληνες νοιάζονταν πολύ για το νοικοκυριό τους. Από μικρά παιδιά όλοι μας βλέπαμε καθημερινά τις μανάδες μας αλλά και τους πατεράδες μας, όπως και τους πρεσβύτερους, παππούδες και γιαγιάδες, να καταναλώνουν ένα αρκετά σημαντικό μέρος του χρόνου τους για να καθαρίσουν, να προστατεύουν και να συντηρούν τα μέσα που διέθεταν, τους χώρους, τα έπιπλα, τα σκεύη, τα ρούχα τους. Ένα μέρος των χρημάτων τους διατίθετο για την αγορά υλικών και αναλωσίμων που ήταν αναγκαία για τις παραπάνω δουλειές.

Σπίτι και σώμα, αστραφτερά και προσεγμένα, προδιαθέτουν για ανθρώπινη ποιότητα και ευγενή ήθη. Όσο περισσότερο ασχολείται κάποιος με την καθαριότητα, τόσο περισσότερο καταλαβαίνει ότι δεν είναι και τόσο απλή διαδικασία».

Για τον καθαρισμό των χαλιών χρησιμοποιούνται αλκαλικά και βιοδιασπώμενα προϊόντα. Πλύσιμο του χαλιού σε βάθος, μηχανισμός χτενίσματος, ξεβγάλματος και περιτύλιξης, αντικατάσταση φθαρμένων κροσσιών και ρελιών.

Το κατάστημα αναλαμβάνει: καθαρισμό παπλωμάτων, κουβερτών και σαλονιών, κάνει αναζωογόνηση χρωμάτων και πέλους, επισκευάζει όλα τα είδη χαλιών (χειροποίητα – μηχανής) καθαρίζει με ξηρή μέθοδο ευαίσθητα χαλιά (μεταξωτά – χειροποίητα) χωρίς νερό.

Αλλιώς καθαρίζει στο χαλί το λάδι, αλλιώς το βούτυρο, αλλιώς το χώμα, αλλιώς η ντομάτα, αλλιώς η σάλτσα του βασιλικού, αλλιώς το αίμα, το μελάνι, το γάλα, ο καφές. Μπορούν να καθαριστούν τα πάντα σε καναπέδες, παπλώματα, στρώματα και χαλιά. Πώς; Μπορούμε να λύσουμε τις απορίες σας. Ρωτήστε μας».

Αντώνης Ρουμανέας