ΑΠΟ ΜΗΝΑ ΣΕ ΜΗΝΑ – Ιούλιος 2020

Νέο Δ.Σ. στο Σύλλογο Πολιανιτών «Άγιος Νίκων»

Το νέο Δ.Σ. που προέκυψε από τις εκλογές της 19ης Ιανουαρίου 2020 συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής: Πρόεδρος: Ανδροβιτσανέας Πέτρος, α΄ Αντιπρόεδρος: Ανδροβιτσανέας Νικόλαος, β΄ Αντιπρόεδρος: Πετροπουλέας Κων/νος, γ΄ Αντιπρόεδρος: Παναγέα Θεοφανώ, Γεν. Γραμματέας: Πέππα Τατιάνα, Βοηθός Γεν. Γραμματέα: Νικολαρέας Στέργιος, Ταμίας: Κοράλλης Κυριάκος, Αναπληρωματικά μέλη: Παναγέα Αγγελική, Παναγέα Δώρα, Ανδροβιτσανέας Σωτήριος. Εξελεγκτική Επιτροπή: Ανδροβιτσανέα Αικατερίνη, Κασιμάτης Κων/νος. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στα νέα τους καθήκοντα.

Έργα μανιάτικου ενδιαφέροντος στο τμήμα του Leader /CLLD που διαχειρίζεται η Αναπτυξιακή Μεσσηνίας.

Ανακοινώθηκαν στο τέλος Μαΐου τα έργα δημόσιου χαρακτήρα που εντάσσονται στο πρόγραμμα Leader /CLLD. Σ` αυτά περιλαμβάνονται και τα εξής με μανιάτικο ενδιαφέρον:

Με φορέα υλοποίησης το δήμο Δυτικής Μάνης,  εντάχθηκαν τα έργα: α) Ανάπλαση πεζοδρομίων Καρδαμύλης, προϋπολογισμού 255.000,00€ και β) Ανάπλαση πλατείας Κάτω Μηλέας προϋπολογισμού 88.000,00€

Με φορέα υλοποίησης τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο  Καλαμάτας, εντάχθηκε το έργο: Ανέγερση ορειβατικού καταφυγίου στο όρος Ταϋγετος, συνολικού προϋπολογισμού  395.665,97 ευρώ (στο έργο και τη χρησιμότητά του, είχαμε αναφερθεί σε πολλά φύλλα της ΜΑΝΙΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ με τελευταία αναφορά στο φύλλο του Μαΐου).

Κινητικότητα για έργα αναπλάσεων στην παράλια Αβία 

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παν. Νίκας σε συνάντησή του με τον πρόεδρο της Κοινότητας Μικρής Μαντίνειας  Γιώργο Σπίνο συζήτησαν για την επικαιροποίηση της μελέτης που είχε αναθέσει ο τ. Δήμος Αβίας για την αισθητική αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου από τη Μικρή Μαντίνεια μέχρι τις Κιτριές, προκειμένου να εξεταστεί σε επόμενο στάδιο η υλοποίηση των προτεινομένων έργων.

Η πολύπαθη μελέτη του δρόμου Σπάρτη – Γύθειο σε φάση αναθέρμανσης!

Για την τεχνικο-οικονομική μελέτη  του δρόμου Σπάρτη – Γύθειο έχομε κάνει πολλές παρουσιάσεις από τις στήλες της ΜΑΝΙΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ με αφετηρία το μακρινό 2006 που εξαγγέλθηκε, και στη συνέχεια προκηρύχθηκε, από τον τότε υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Γιώργο Σουφλιά που τότε είχε επισκεφθεί το Γύθειο. Από τότε, τα χρόνια περνούσαν και η μελέτη δεν λέει να τελειώσει (σημειωτέον ότι όσο οι μελέτες τεχνικών έργων καθυστερούν τόσο αυξάνεται το οικονομικό όφελος των μελετητικών γραφείων). Στο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε έγιναν κάποια μικρής εκτάσεως έργα σε τμήματα του δρόμου, αλλά μικρή ήταν η χρονική βελτίωση της διαδρομής αλλά και η ασφάλεια κατά την κίνηση των οχημάτων. 

Πρόσφατα οι επαφές στην Αθήνα του αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας Θεόδωρου Βερούτη  με τον υπουργό Ανάπτυξης Αδωνι Γεωργιάδη και το Μανιάτη  γενικό γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και Εταιρικού Συμφώνου για το Πλαίσιο ΕΣΠΑ Δημήτρη Σκάλκο, πήραν μία ακόμα υπόσχεση για ολοκλήρωση της μελέτης, ώστε να καταστεί εφικτή η χρηματοδότησή της από Κοινοτικούς πόρους.

Θα παρακολουθούμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την εξέλιξη, λόγω του σημαντικού οφέλους που θα προκύψει για τους μετακινούμενους προς τη Μάνη συμπατριώτες και επισκέπτες.