DIAPORI Ξενοδοχείο στην Καρδαμύλη της οικογένειας Πονηρέα

Βρισκόμαστε στην Καρδαμύλη, την πρωτεύουσα του δήμου ΔυτικήςΜάνης, με τους αναστηλωμένους πύργους των Μούρτζινων – Τρουπάκηδων, τα ερείπια της Ομηρικής περιόδου με τους λαξεμένους στο βράχο τάφους των Διόσκουρων, σ’ ένα παραμυθένιο μέρος που έχει καταφέρει νασυγκρατήσει την αυστηρή αρχιτεκτονική του, χωρίς να καπελωθεί από τηντουριστική ανάπτυξη. Λίγα μέτρα από τον επαρχιακό δρόμο Καλαμάτας -Αρεόπολης σε μια έκταση έντεκα στρεμμάτων ανάμεσα σε ελαιόδενδρα,πάνω από το μικρό λιμανάκι βρίσκεται το ξενοδοχείο «DIAPORI» τεσσάρωναστέρων της οικογένειας Πονηρέα. Πρόκειται για την ίδια οικογένεια πουέχει στην ιδιοκτησία της και το ξενοδοχείο «Καλαμίτσι» στην έξοδο τηςΚαρδαμύλης από Καλαμάτα. Την ονομασία του την έλαβε από την τοποθεσία που είναι κτισμένο. Ξεκίνησε τη λειτουργία του με λίγα δωμάτια την περασμένη χρονιά. Διαθέτει σήμερα είκοσι έξι δωμάτια, οκτώ σουίτες και ταυπόλοιπα δίκλινα.

Τη φετεινή χρονιά λειτούργησε από τον Ιούνιο, όπως και τα υπόλοιπαξενοδοχεία, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Κτισμένο με παραδοσιακό Μανιάτικο τρόπο, με θέα από την απέραντηβεράντα του το γραφικό λιμανάκι της Καρδαμύλης και το απέραντο γαλάζιοτου Μεσσηνιακού κόλπου.

Λειτουργεί όλο το χρόνο, προσφέροντας όλες τις σύγχρονες ανέσειςενός μεγάλου και σύγχρονου ξενοδοχείου. Διαθέτει μπαρ και προσφέρειστους πελάτες του ξενοδοχείου πρωινό και ένα πρόχειρο γεύμα για τουςδιαμένοντες με προοπτική μελλοντικά να λειτουργήσει κανονικό εστιατόριο. Πισίνα είκοσι έξι μέτρων προσφέρεται στους πελάτες που επιθυμούννα κάνουν το μπάνιο τους, μακριά από την πολυκοσμία και το θόρυβο.

Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί την παραδοσιακή ομορφιά του ξενοδοχείου. Εκπέμπει ηρεμία και ησυχία, νιώθοντας ο πελάτης παράλληλα«πολύ κοντά» με ανθρώπους που μόλις γνώρισε.

Αντώνης Ρουμανέας