ΓΕΩΡΓΙΟΣ Α. ΚΑΛΟΓΕΡΕΑΣ

Αναπάντεχο το φευγιό του Γιώργου Καλογερέα από τις Θαλάμες της Δυτικής Μάνης. Για όσους τον γνώριζαν. Το γεγονός αυτό ήταν συγκλονιστικό. Στα 49 του, κόπηκε το νήμα της ζωής του, στο δρόμο πηγαίνοντας προς Χοτάσια για τη νυκτερινή του εργασία. Λίγο μετά τον Άγιο Νίκωνα συγκρούστηκε η μοτοσυκλέτα που επέβαινε με κάποιο αγριόχοιρο, που τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί υπέρμετρα, φθάνοντας μέχρι τις κατοικημένες περιοχές (κήπους και περιβόλια).

Ο Γιώργος ευγενής, μειλίχιος, εργατικός, εργαζόταν επί πολλά χρόνια στη «Μανιάτικη Αρτοποιΐα» του Δημήτρη Σαξιώνη, συμμετέχοντας με το μισθό που ελάμβανε στον οικογενειακό προϋπολογισμό.

Η είδηση του θανάτου του συντάραξε την τοπική κοινωνία, γιατί ο Γιώργος δεν είχε δώσει, ως νέος αφορμή για δυσμενή σχόλια. Για όσους από μας η σχέση μαζί του ήταν βιωματικού περιεχομένου, η απουσία του αφήνει άφατο τον πόνο και την οδύνη.

Μέσα από τα βάθη της ψυχής μας βγαίνει η ευχή για κουράγιο στη χήρα μητέρα του Ελευθερία και στα αδέλφια του. Δίπλα τους θρηνούμε όλοι, συγγενείς, φίλοι και συγχωριανοί, όλοι όσοι τον γνωρίσαμε.

Αντώνης Ρουμανέας