ΙΩΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΡΕΑΣ

Πριν από λίγο καιρό πληροφορήθηκα ότι είχε σοβαρό πρόβλημα υγείας. Δεν το πίστεψα, τα γεγονότα όμως με διέψευσαν. Δύο μήνες κράτησε η νοσηλεία του σε κρατικό θεραπευτήριο, ώσπου ήρθε το μοιραίο. Διαχρονική παρουσία στο χωριό του, τη Λαγκάδα, για πολλές δεκαετίες.

Ειλικρινής, πρόσχαρος, φιλόξενος, γενναιόδωρος, ενέπνεε καλοσύνη και ευγένεια. Άνθρωπος της παρέας. Άριστος κυνηγός, μουσικός, χαρίζοντας με το μπουζούκι του χαρούμενες στιγμές σε ώρες ευθυμίας, κοινωνικός, υποδειγματικός οικογενειάρχης. Παντρεμένος με τη Χρυσούλα Δημακουλέα, απέκτησαν τρία παιδιά, τον Παναγιώτη, τον Ηλία και τη Μαγδαληνή. Τα μεγάλωσαν με αγάπη και περισσή φροντίδα και τα κατέστησαν χρήσιμους πολίτες στην κοινωνία. Μετά τη συνταξιοδότησή του περνούσε τον περισσότερο καιρό του στη Λαγκάδα, ασχολούμενος εκτός των άλλων και με γεωργικές εργασίες.

Τον θάνατό του τον πληροφορήθηκα ετεροχρονισμένα, με συνέπεια να μην μπορέσω να παρευρεθώ, όμως θεώρησα χρέος μου να τον αποχαιρετήσω από αυτήν εδώ τη στήλη, εξαίροντας για μια ακόμη φορά τις αρετές του.

Ολόκληρο το χωριό του τον αποχαιρέτησε τιμώντας τη μνήμη του, με ένα στερνό αντίο, γιατί ήταν αγαπητός και φιλόστοργος στους συγχωριανούς του.

Γιάννη θα σε θυμόμαστε πάντα όχι μόνο για τον εξαίρετο χαρακτήρα σου, αλλά και γιατί αφήνεις μνήμη «αγαθή».

Αντώνης Ρουμανέας