ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

από τον καρδιολόγο γιατρό Ανδρέα Ε. Κολλέρη

Στη Στούπα Δυτικής Μάνης

Ο Ανδρέας Κολλέρης γεννήθηκε στη Νέα Ιωνία Αττικής το 1976. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολής του Πανεπιστημίου Μπάρι της Ιταλίας από το οποίο αποφοίτησε με Άριστα. Με την αποφοίτησή του υπηρέτησε ως αγροτικός γιατρός στην Ευρυτανία. Ειδικεύτηκε στην Παθολογία στο Νοσοκομείο Λήμνου και στην Καρδιολογία στο Νοσοκομείο Καλαμάτας (με διευθυντή το γιατρό Σπύρο Ζόμπολο).

Τρεις ημέρες την εβδομάδα προσφέρει τις ιατρικές υπηρεσίες του με ραντεβού στο ιδιωτικό του ιατρείο στη Στούπα, που βρίσκεται επί της Επαρχιακής Οδού  Καλαμάτας – Αρεόπολης και τις υπόλοιπες στο Κέντρο Αιμοκάθαρσης ¨Μεσόγειος¨ στην Καλαμάτα.

Είναι παντρεμένος με τη γιατρό Καλλιρόη Αυδή που υπηρετεί στο Κέντρο Υγείας Αγίου Νικολάου Δυτικής Μάνης και έχουν μία κόρη.

Τον συναντήσαμε στο ιατρείο του και είχαμε μία ενημερωτική συζήτηση για ιατρικά θέματα που μεταφέρομε στη συνέχεια: Η ιατρική επιστήμη αποτελεί μέσω κοινωνικής προσφοράς και ανακούφισης για τους πάσχοντες.  Ο λόγος που διάλεξα την περιοχή της Μάνης  για την άσκηση των ιατρικών μου καθηκόντων επηρεάστηκε από την άσκηση καθηκόντων αγροτικού γιατρού στην Ευρυτανία. Η απλή ζωή της επαρχίας δίπλα στη φύση, με τις ζεστές ανθρώπινες σχέσεις, με κάνει να μην μετανιώνω γι` αυτή την επιλογή μου. Δεν ήλθα εδώ για να πλουτίσω αλλά νοιώθω ευχαριστημένος ζώντας χωρίς άγχος και αγωνία για το αύριο και βλέποντας την αναγνώριση από τους κατοίκους της περιοχής των προσφερόμενων υπηρεσιών μου.

Προσφέρω στους ασθενείς μου: τρίπλεξ καρδιάς, ηλεκτροκαρδιογράφημα, χόλντερ ρυθμού και πίεσης, προ αθλητικό έλεγχο, αρυθμολογική εξέταση, πρώτες βοήθειες και γενικά ότι κρίνεται αναγκαίο για την άμβλυνση του ανθρώπινου πόνου. Ανταποκρίνομαι και σε κατ` οίκον επισκέψεις, όταν ζητηθεί, όντας εφοδιασμένος και φορητό καρδιογράφο και εξέταση με υπέρηχο. Ελπίζω η παρουσία μου να συμβάλει στην κάλυψη του κενού της ειδικότητάς μου στο Μανιάτικο χώρο.

Αντώνης Ρουμανέας