ΦΡΑΓΚΟΣΥΚΙΑ

Είδη δώρων, παραδοσιακά προϊόντα, εποχιακά είδη Γεωργίας Τουρλομούση

Στην Αρεόπολη

Το κατάστημα της κυρίας Γεωργίας Τουρλομούση βρίσκεται στον κεντρικό δρόμο της Αρεόπολης. Ξεκίνησε τη λειτουργία του πριν από μερικούς μήνες με ποικιλία ειδών και προϊόντων. Η αύξηση των επισκεπτών στη Μάνη κατά τα τελευταία χρόνια ώθησε ιδιώτες και παραγωγούς να αναδείξουν τα ιδιαίτερα προϊόντα του τόπου. Διατίθενται: λάδι, μέλι, ελιές, μαρμελάδες, γλυκά κουταλιού, ούζο, τσίπουρο, λικέρ σε εκλεκτές ποικιλίες, παραδοσιακά ζυμαρικά φτιαγμένα με άριστα υλικά από σπιτικές συνταγές, ντόπια σαπούνια όπως μεταφέρθηκε η παρασκευή τους από τις παλιές νοικοκυρές στις νεότερες, θεραπευτικά βότανα, σπιτικά μυρωδικά, σουβενίρ, κεραμικά αγαλματάκια μανιάτικων πύργων και πληθώρα άλλων ειδών για δώρα σε φίλους και συγγενείς. Αλλά και εποχιακά είδη και είδη θαλλάσης διατίθενται από το κατάστημα.

Πολλοί Έλληνες καταναλωτές έχοντας έλλειψη ενημέρωσης προσανατολίζονται στην τιμή χωρίς να εξετάζουν την ποιότητα ή τη διάρκεια ζωής των προϊόντων που αγοράζουν. Είναι απαραίτητη η ενημέρωση ώστε μοναδικά προϊόντα, παραγμένα από αγνές πρώτες ύλες και παλιές δοκιμασμένες στο χρόνο συνταγές να περνούν από γενιά σε γενιά διαιωνίζοντας το έρωμα ή τη γεύση τους.

Η αγάπη για την παράδοση, οι μυρωδιές, οι γεύσεις και το μεράκι για δουλειά, όπως μας είπε η ιδιοκτήτρια, την οδήγησαν στα επαγγελματικά μονοπάτια που υπηρετεί.

Υ. Γ. Την ονομασία ΦΡΑΓΚΟΣΥΚΙΑ για το κατάστημά της, όπως μας είπε η ιδιοκτήτρια, την επέλεξε γιατί αποτελεί χαρακτηριστικό δένδρο της Μάνης που φυτρώνει σε όλες την έκτασή της χωρίς να χρειάζεται ιδιαίτερη περιποίηση και φροντίδα.

Αντώνης Ρουμανέας