ΤΑΒΕΡΝΑ – ΨΗΣΤΑΡΙΑ – ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ «ΘΕΑ ΜΑΝΗΣ» Νικολάου Στ. Πτερνέα στο Νεοχώριο Δυτικής Μάνης

Η ιδέα για τη λειτουργία του καταστήματος ξεκίνησε πριν μερικά χρόνια και πραγματοποιήθηκε πριν από ενάμιση χρόνο. Το κατάστημα έχει πανοραμική θέα και δικαιολογεί πλήρως την ονομασία του ¨Θέα Μάνης”, αφού από τη μεγάλη ταράτσα του αγναντεύεις μέχρι την Καλαμάτα και μέχρι το Ταίναρο.

Στο χρονικό διάστημα της λειτουργίας του έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη όχι μόνο των ντόπιων πελατών αλλά και των διερχόμενων. Σερβίρονται πιάτα από αυθεντικές ελληνικές, και ειδικότερα, μανιάτικες συνταγές με ποιοτικά προϊόντα που μοσχομυρίζουν. Τα βασικά υλικά που χρησιμοποιούνται στο μενού του καταστήματος είναι μανιάτικο παρθένο ελαιόλαδο, κρέας από ντόπια ζώα, οπωροκηπευτικά από τη ντόπια αγορά, ντόπια τυριά κλπ.

Το κατάστημα εστιάζει στο βραδινό φαγητό. Τις καθημερινές ξεκινά τη λειτουργία του από τις πέντε το απόγευμα και σερβίρει μέχρι αργά τη νύχτα, ενώ τις Κυριακές και γιορτές ξεκινά από τις 12 το μεσημέρι.

Προσφέρονται στον πελάτη διαφορετικές γεύσεις και επιλογές ανάμεσα σε 5-6 πιάτα που καλύπτουν όλες τις τάσεις (χορτοφαγία, λαδερά, κρεατοφαγία κλπ.). Σκοπός του καταστήματος είναι να μην ¨κουράζονται¨ οι πελάτες από το ίδιο μενού κάθε μέρα και να νοιώθουν ότι τρώνε στο σπίτι τους.

Όπως μας είπε ο καταστηματάρχης το μαγαζί είναι οικογενειακό. Ποντάρει στην ποιότητα και έχει αποκτήσει το δικό του κοινό, ξεπερνώντας τις προσδοκίες του. Μπορεί η κουζίνα να είναι ελληνική αλλά απευθύνεται στους πάντες, που έχει ως αποτέλεσμα πολλοί πελάτες να προέρχονται από άλλες χώρες και να ευχαριστούνται τρώγοντας «ελληνικά», εκτιμώντας έτσι τη σημασία της υγιεινής διατροφής και τη νοστιμιά της ντόπιας κουζίνας.

Αντώνης Ρουμανέας