ΗΛΙΑΣ ΛΟΥΚΑΡΕΑΣ

Ένας άνθρωπος υπόδειγμα ζωντάνιας, εξωστρέφειας και κοινωνικότητας. Θαρρετός με όσους συναναστρεφόταν στη δουλειά του στο Τεχνικό Τμήμα του ΟΤΕ, συναδέλφους και πελάτες, προωθητικός των ιδεών του στο χώρο του αθλητισμού και των τοπικών υποθέσεων, υποδειγματικός στην αξιοποίηση της σημαντικής αγροτικής περιουσίας του. Πάνω από όλα όμως ήταν υποδειγματικός οικογενειάρχης, σπουδάζοντας τις δύο θυγατέρες που απέκτησαν με την άξια εκπαιδευτικό σύζυγό του Μαρία Μυταρέα και συμβάλλοντας στην αποκατάστασή τους, χαρούμενος που είδε τη βιολογική προέκτασή του με εγγόνια.

Τον γνώρισα πριν από 20 χρόνια όταν εντάχθηκε στην ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ και συνέβαλε από τότε στην προώθηση στην κοινωνία των ιδεών της μέσω προσωπικών επαφών και προώθησης των εκδόσεών της.

Τη ζωντάνια του διοχέτευσε από μικρή ηλικία στον αθλητισμό, με διακρίσεις στα γήπεδα αλλά και ως αθλητικός παράγοντας στη συνέχεια της Αθλητικής Ένωσης Μάνης. Αυτή τη ζωντάνια κατάφερνε να την μεταφέρει στους ποδοσφαιριστές συμβάλλοντας έτσι σημαντικά στις πολλές νίκες της Ομάδας κατά τα τελευταία χρόνια.

Με γενετικές ρίζες  από το Νιοχώρι, δισέγγονός του παπά – Δημήτρη Λουκαρέα που ένας του γιός παντρεύτηκε και εγκαταστάθηκε στα Ρίγκλια, αποτελούσε ισχυρή προσωπικότητα στην ανθρώπινη κοινωνία αυτού του χωριού, αλλά και του γειτονικού Αγίου Νικολάου και των Γιαννιτσανίκων που είχε ιδιόκτητη οικογενειακή κατοικία.

Την τελευταία φορά που μιλήσαμε, στις αρχές Δεκεμβρίου, μου είπε ότι βρίσκεται σε νοσοκομείο της Αθήνας για να αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα υγείας και ότι θα συναντιόμαστε με την επιστροφή του, αλλά δυστυχώς οι απρόβλεπτες εξελίξεις οδήγησαν στο σιωπηρό μονομερή αποχαιρετισμό του…

Νίκος Ευστρ. Μαραμπέας