ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ «ΛΕΥΚΤΡΟΝ»

Αδελφών Γιάννη και Γιώργου Θεοδωρακέα                                                                          Στη Στούπα Δυτικής Μάνης

Στο γραφικό χωριουδάκι «Στούπα» της Δυτικής Μάνης στην δεκαετία του 1960, τίποτα δεν προμήνυε τι επρόκειτο να συμβεί στον τομέα του τουρισμού στα επόμενα είκοσι χρόνια. Στο δεύτερο μισό της δεκαετίας του 1960 με το κίνημα των Χίπις κάνουν την εμφάνισή τους οι πρώτοι «τουρίστες», οι οποίοι έμεναν σε σκηνές ή σε «Φρατζάτες» ( πρόχειρες κατασκευές με κλαδιά και ξύλα). Στις αρχές του 1970 έρχονται οι πρώτοι Αθηναίοι για να «παραθερίσουν», οι οποίοι νοικιάζουν δωμάτια στα σπίτια των ντόπιων κατοίκων. Τότε αρχίζει να εμφανίζεται επιτακτικά η ανάγκη για τουριστικά καταλύματα στην περιοχή. Το γεγονός αυτό ώθησε τα αδέλφια Γιάννη & Γιώργο Θεοδωρακέα, να κατασκευάσουν ένα τουριστικό κατάλυμα. Έτσι λοιπόν το 1976,στο χώρο που παλιότερα οι κάτοικοι «αλώνιζαν» τα στάχυα, θεμελιώθηκε το κατάλυμα που σήμερα ονομάζεται «Ξενοδοχείο Λεύκτρον». Τα πρώτα χρόνια λειτούργησε σαν «Πανσιόν». Το κτίριο επεκτάθηκε και ανακαινίστηκε αρκετές φορές μέχρι να πάρει την σημερινή του μορφή. Είναι μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση που στήθηκε με πολύ κόπο και προσωπική εργασία από όλα τα μέλη των οικογενειών του Γιώργου και του Γιάννη. Η προσωπική παρουσία των μελών της οικογένειας και η καθημερινή επαφή  με τους πελάτες μας καθώς και το άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό, μετά από σαράντα χρόνια λειτουργίας, μας έχουν καθιερώσει στον τουριστικό χάρτη της περιοχής  με μια επαναλαμβανόμενη πελατεία 60% και άνω.

Το ξενοδοχείο «ΛΕΥΚΤΡΟΝ» απέχει 45 χιλιόμετρα από την Καλαμάτα, 55 χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο της Καλαμάτας και μόλις 100 μέτρα από την γραφική παραλία της Στούπας. Προσφέρει 32 δωμάτια με πλήρως ανακαινισμένα WC-ντους, 12 από τα οποία ανακαινίστηκαν πλήρως το 2019.  Όλα τα δωμάτια είναι κλιματιζόμενα με ιδιωτικό WC-ντους, τηλέφωνο, ψυγείο και τηλεόραση με θέα προς την θάλασσα, τον Ταΰγετο, την πισίνα, τον κήπο και το χωριό γενικότερα. Το ξενοδοχείο διαθέτει ιδιωτικό χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων και πρωινό μπουφέ με  Μανιάτικα προϊόντα. Η οικογενειακή ατμόσφαιρα, η καθαριότητα, η ευγένεια, η εξυπηρέτηση, το πλούσιο και ποιοτικό πρωινό μας, εγγυώνται  αξέχαστες και χαλαρωτικές  διακοπές.

Μαρία Θεοδωρακέα