ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2024

Προγραμματική σύμβαση για έκδοση άδειας το υδατοδρόμιου στο Γύθειο

Στις 28 Δεκεμβρίου 2023 υπεγράφη προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Δήμου Ανατολικής Μάνης, του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης για τη χρηματοδότηση της «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ & ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΦΑΚΕΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΙΔΡΥΣΗΣ ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΟΥ ΣΤΟΝ ΛΙΜΕΝΑ ΓΥΘΕΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ». Η διάρκεια της προγραμματικής σύμβασης είναι δέκα (10) ημερολογιακοί μήνες. Κύριος και Φορέας Διαχείρισης του έργου είναι το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ανατολικής Μάνης και με τη σύμβαση ορίζονται η Περιφέρεια Πελοποννήσου ως Φορέας Υλοποίησης του έργου, το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Περιφέρειας Πελοποννήσου ως Φορέας Χρηματοδότησης του έργου και ο Δήμος Ανατολικής Μάνης ως Φορέας Παρακολούθησης του έργου.

Αεροπορικό δυστύχημα που οδήγησε στο θάνατο τον συμπατριώτη μας επισμηναγό Επαμεινώνδα Κωστέα.

Αεροπορικό δυστύχημα που οδήγησε στο θάνατο τον μοναδικό επιβαίνοντα του εκπαιδευτικού αεροσκάφους συνέβη στις 27 Δεκεμβρίου 2023, όταν το αεροσκάφος κατέπεσε κατά την προσγείωσή του στην 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος στην Καλαμάτα, με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του κυβερνήτη του, Επισμηναγού (Ι) Επαμεινώνδα Κωστέα, 40 ετών.

Ο Επαμεινώνδας Κωστέας καταγόταν από τη Μεγάλη Μαντίνεια του δήμου Δυτικής Μάνης, όπου και ετάφη. Ήταν παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών. Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας απέδωσε  μεταθανάτιες τιμές στον πεσόντα σε ώρα υπηρεσίας ανώτερο αξιωματικό και τον προήγαγε μετά θάνατο στο βαθμό του αντιπτεράρχου.

O συμπατριώτης μας Αντιστράτηγος Δημόκριτος Κωνσταντάκος αναλαμβάνει διοικητής της 1ης Στρατιάς.

Κατά τις κρίσεις των αξιωματικών των Ενόπλων μας Δυνάμεων, που έγιναν τον Ιανουάριο, μεταξύ εκείνων των Αντιστράτηγων που κρίθηκαν διατηρητέοι συγκαταλέγεται και ο συμπατριώτης μας Αντιστράτηγος Δημόκριτος Κωνσταντάκος που αναλαμβάνει ανώτερη θέση, τη διοίκηση της 1ης Στρατιάς.

Ο Αντιστράτηγος Δημόκριτος Κωνσταντάκος γεννήθηκε το 1966 στο Γύθειο Λακωνίας. Εισήλθε το 1983 στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, από την οποία αποφοίτησε το 1987 με τον βαθμό του Ανθυπολοχαγού του Πεζικού. Ως κατώτερος Αξιωματικός υπηρέτησε σε Μονάδες Εκστρατείας με τα καθήκοντα του Διμοιρίτη και του Διοικητή Λόχου. Φοίτησε σε όλα τα προβλεπόμενα σχολεία του Όπλου του. Το 2000 φοίτησε στην Ανώτατη Σχολή Πολέμου και το 2002 φοίτησε στη Διακλαδική Σχολή Επιτελών Εθνικής Άμυνας (Δ.Σ.Ε.Α). Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του ως ανώτερος Αξιωματικός υπηρέτησε στην 96 ΑΔΤΕ. Το 2005 του ανατέθηκαν τα καθήκοντα του Διοικητή του 572 ΕΤΠ. Ακολούθως υπηρέτησε ως επιτελής στο ΓΕΣ.

Με την προαγωγή του σε Συνταγματάρχη το 2012, φοίτησε στη Σχολή Εθνικής Άμυνας (Σ.ΕΘ.Α.). Ακολούθως το 2013 μετατέθηκε στο ΓΕΣ. Το 2015 του ανατέθηκαν τα καθήκοντα του Διοικητή του 1/38 ΔΤΕ, με έδρα τη Ρόδο. Το 2016 μετατέθηκε στο ΓΕΣ αναλαμβάνοντας τα καθήκοντα του Υποδιευθυντή  ΔΠΖ. Το 2017 προάγεται σε Ταξίαρχο και του ανατίθενται τα καθήκοντα του Διοικητή της 96 ΑΔΤΕ«ΧΙΟΣ», με έδρα τη Χίο. Το 2018 τοποθετείται στο ΓΕΣ με τα καθήκοντα του Διευθυντή ΔΙΔΕΚΠ.

Το 2019 έχοντας προαχθεί σε Υποστράτηγο, τοποθετείται Διοικητής στη ΙΙ M/K MΠ «ΕΛΑΣΣΩΝ». Το 2020 τοποθετήθηκε στο ΓΕΣ με τα καθήκοντα του Υποδιοικητή ΓΕΠΣ-ΔΙΔΙΟΕ και ακολούθως το 2021 του ΔΑ’Κ.To 2022 προήχθη σε Αντιστράτηγο και ανέλαβε τα καθήκοντα του Επιτελάρχη ΓΕΣ. Με απόφαση του ΚΥΣΕΑ στις 17 Ιανουαρίου 2023 αναλαμβάνει τα καθήκοντα του Διοικητή του Δ΄ Σώματος Στρατού «ΘΡΑΚΗ».

Του έχουν απονεμηθεί το σύνολο των προβλεπόμενων από το βαθμό του Παράσημων, Μεταλλίων και Διαμνημονεύσεων. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακών Τίτλων Applied Strategy and International Security του Πανεπιστημίου του Πλύμουθ και στις Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών και Κρίσεων του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι γνώστης της Αγγλικής γλώσσας. Είναι νυμφευμένος και έχει 2 τέκνα.