ΚΑΦΕΝΕΙΟ «το KAFENIO»

στον οικισμό Αγίου Δημητρίου της Δημοτικής Κοινότητας Αγίου Νικολάου Δυτικής Μάνης

Μέσα στις αλλαγές που διαμορφώθηκαν τα τελευταία χρόνια και καθόρισαν τη φυσιογνωμία της νεότερης Ελλάδας σε όλα τα επίπεδα, μόνο τα πανέμορφα χωριουδάκια της ελληνικής υπαίθρου βάσταξαν και συνεχίζουν να μας χαρίζουν την αυθεντική ελληνική ομορφιά συνδέοντάς μας με το παρελθόν, εναρμονισμένο με τη σύ γχρονη πραγματικότητα.

Πριν μερικούς μήνες άρχισε να λειτουργεί στο οικισμό Αγίου Δημητρίου ένα καφενείο «το KAFENENIO» που μας θυμίζει την αίγλη των παλιών καφενείων. Προσπαθεί να διατηρήσει, με σεβασμό στο παρελθόν, το χρώμα, τις μνήμες και το ύφος των καφενείων των παλιών εποχών ως τόπο συνάντησης ανταλλαγής απόψεων των ντόπιων κατοίκων, πίνοντας ένα ελληνικό ( ή ευρωπαϊκό) καφέ, ένα ποτό, απολαμβάνοντας ένα ιδιαίτερο πρωινό ή χειροποίητα γλυκά πολλαπλών γεύσεων.

Οι διαχειρίστριες του καταστήματος προσπαθούν με τις ενέργειές τους να δώσουν την ευκαιρία στους νέους, αλλά και στους αλλοδαπούς, που τις επισκέπτονται, να θαυμάσουν κάτι από τη γοητεία του παρελθόντος με την παλιά ζεστασιά της ελληνικής καθημερινότητας σε χώρους οικείους και απλούς, πιστεύοντας και ότι τα παλιά καφενεία συνεχίζουν να υπάρχουν και μαζί τους να υπάρχει η γοητεία της παλιάς γειτονιάς.        

Αντώνης Ρουμανέας