Ξενοδοχείο «ΑΝΑΧΟ-RESORT». ΚΟΥΡΟΥΣΗΣ – Β. ΝΙΚΟΛΟΥΔΗ Α.Ε. Στα Άνω Ρίγκλια Δυτικής Μάνης

Ένα ξενοδοχειακό συγκρότημα 16 δωματίων (δίκλινα, τρίκλινα και σουίτες), αριστούργημα, με απροσδόκητη αρχιτεκτονική ένθεση, η οποία αναπτύσσεται σ’ ένα ειδυλλιακό τοπίο, περιτριγυρισμένο από ελαιώνες και μικρούς λόφους που παρουσιάζουν απλόχερα τη φυσική ομορφιά της περιοχής, προσφέρει ταυτόχρονα ένα ζεστό, οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον.

Ξεκίνησε τη λειτουργία του πριν μια δεκαετία και στο διάστημα αυτό έγιναν μεγάλες αλλαγές τόσο στον εξωτερικό όσο και στον εσωτερικό χώρο. Κατασκευάστηκε με ντόπια υλικά και τα αρχιτεκτονικά στοιχεία είναι επηρεασμένα από τη Μανιάτικη τεχνοτροπία. Αποτελεί ένα σύνολο λεπτότητας, αρμονίας και κομψότητας. Η μεγάλη του πισίνα αποτελεί το ελκυστικό επίκεντρο του συγκροτήματος στις εγκαταστάσεις του οποίου ο επισκέπτης θα βρει όμορφους κήπους, ξαπλώστρες και ομπρέλες. Όλα τα δωμάτια λειτουργούν με τηλέφωνο, κλιματισμό, ψυγείο, τηλεόραση, σύνδεση με internet και είδη κουζίνας. Διατίθενται ιδιωτικός χώρος στάθμευσης και μπαρ στο χώρο της πισίνας και του σαλονιού. Λειτουργεί από τέλος Μαρτίου έως τέλος Οκτωβρίου και προσφέρει πρωϊνό και πρόχειρους μεζέδες στο χώρο της πισίνας κατά τις βραδινές ώρες.

Τα δωμάτια ευρύχωρα με κομψή επίπλωση και μπαλκόνια με υπέροχη θέα τόσο προς τη θάλασσα όσο και στα γύρω βουνά. Η παραλία βρίσκεται λίγα μέτρα από το ξενοδοχείο και δίνει αφορμή στους λάτρεις του περιπάτου για καθημερινή άσκηση.

Η όλη κατασκευή με τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που προσφέρονται, εναρμονισμένη άψογα με το υπέροχο φυσικό τοπίο αποτελεί την κομψότερη πρόταση διαμονής. Στους καλοσχεδιασμένους χώρους φιλοξενίας αναδεικνύεται η διαχρονική αξία της παράδοσης. Πέτρα και ξύλο κυριαρχούν σε κάθε γωνιά ενώ τα σκιερά μπαλκόνια με την καταπληκτική θέα, υμνούν με τις πετρόχτιστες καμάρες τους τη μανιάτικη αρχιτεκτονική. Ο συνδυασμός πέτρας, λουλουδιών και ατελείωτου πράσινου γοητεύουν και ανανεώνουν τις αισθήσεις.

Η λέξη «ΑΝΑΧΟ» είναι ελληνική λέξη και αφορά την «ΑΝΑΞΩ» ιέρεια της θεάς Δήμητρας, προστάτισσα της γεωργίας.

Αντώνης Ρουμανέας