K R I S K I O S
…θεματικό κατάστημα στον οικισμό
Κρίσκιο Σωτηριανίκων

Πρόκειται για τον παλιό καφενέ της κυρίας Ελένης Παυλή, που για πολλά χρόνια πρόσφερε τις υπηρεσίες του (κρύο νερό, καφέδες, αναψυκτικά κλπ.) στους διερχόμενους. Βρισκόμαστε στον οικισμό Κρίσκιο της Κοινότητας Σωτηριανίκων, από τον οποίο πήρε και το όνομά του το κατάστημα.

Δύο κυρίες αδελφές, η Θάλεια και η Ιωάννα Χριστοφίδη, ανέλαβαν να ανακαινίσουν το χώρο και να τον μετατρέψουν σε ένα «θεματικό κατάστημα» με προϊόντα παραδοσιακά μανιάτικα, αλλά και γενικότερα Ελληνικής προελεύσεως. Λάδι, ελιές, μέλι, μαρμελάδες, θεραπευτικά βότανα, αλλά και αγαπημένα μυρωδικά, κοσμούν τις προθήκες του καταστήματος. Τιγανίτες, σάντουιτς, δίπλες και άλλα γλυκά, όλα με αγνά υλικά και παρασκευασμένα με τον παραδοσιακό τρόπο.

Το κατάστημα λειτουργεί και ως καφέ – μπαρ – αναψυκτήριο καθ` όλη τη διάρκεια του έτους. Οι διερχόμενοι μπορούν να πάρουν τον καφέ τους  μαζί τους φεύγοντας (take away).

Η προσπάθεια των αδελφών Χριστοφίδη για προώθηση παραδοσιακών προϊόντων ξεκίνησε ως ιδέα με σκοπό να γίνουν γνωστά το Μανιάτικα προϊόντα και έχει, παρά την πρόσφατη έναρξη λειτουργίας του καταστήματος, ευνοϊκή απήχηση σε ένα ευρύ καταναλωτικό κοινό.

Αντώνης Ρουμανέας